AK Parti İzmir İl Kadın Kolları yönetiminde, yedi il başkan yardımcısı ile 24 yönetim kurulu üyesi görevlerinden istifa etti. Nil Turan, istifalarının İl Başkanı Özen Kızılırmak’ın partiyi üç kişiyle yönetmeye çalışmasından kaynaklandığını öne sürerek, “24 saat facebook başında ona buna laf sokarak parti yönetilmez. Samimiyet yok, motivasyon yok. Bu kadar kadın istifa ediyorsa durup düşünsünler bakalım” dedi. Kızılırmak ise partiyi sanal alemden yönetmediğini öne sürerek, “Meclis üyesi aday listeleri açıklandıktan sonra istifa etmeleri manidar. Sıralarını beğenmediler” dedi.
AK Parti Genel Merkezi, yerel seçim öncesi belediye başkan ve meclis üyesi adaylığı düşünlerin parti yönetimindeki görevlerinden istifa etmelerini isteni, daha sonra kadın ve gençlik kolları bu ilke kararı dışında tutuldu. AK Parti’nin İzmir İl Kadın Kolları yönetimi, meclis üyesi aday listelerinin teslim edilmesiyle sarsıldı. Yedisi il başkan yardımcısı, 24’ü yönetim kurulu üyesi olmak üzere 31 kişi görevlerinden istifa etti. Tepki, hiçbir birime aday olmadığını söylediği halde Bornova’da liste başından aday gösterilen kadın kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak’a yönelikti. Kızılırmak yönetiminde yerel yönetimlerden sorumlu İl Başkan yardımcılığı görevinde bulunan Nil Turan, istifa gerekçelerini şöyle açıkladı:
“Kızılırmak’ın liste başı aday olması bardağı taşıran son damla oldu. Üç yıldır sabrediyoruz. Partiyi üç kişiyle yönetmeye çalışıyor. Motivasyon yok, çalışma yok. Kol kırılır yen içinde kalır diye sabrettik. Ancak Kızılırmak partiyi facebook’tan yönetiyor. 7 gün 24 saat facebook’ta ona buna laf sokuyor. Sanal alemde çalışma olmaz. Bu kadar kadın görevi bırakıyorsa durup düşünsünler. Hain değiliz, ihanet etmedik, hep iyiniyetli düşündük ama artık sonunda patladık. Samimiyet ve güven istedik onu da bulamayınca gittik.”
“ACİZ DEĞİLİM”
AK Parti Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Özen Kızılırmak ise yerel seçimde 130 kadın aday adayından 117’sinin listelere girdiğini belirterek, hakkındaki iddiaları yalanladı. Kızılırmak, “Bu arkadaşlar sıralarını beğenmediler. Yoksa neden 19 Şubat’ı beklesinler ki. Zamanlama manidar ama samimi değiller. Partiyi bu kadar kötü yönetiyorsam bugüne kadar neden beklediler? 12 yıldır teşkilatçılık yapıyorum. Saat 23.00’ten sonra kadınların ilçelerdeki çalışmalarını facebook’tan paylaşıyorum. Sürekli sanal alemde olacak kadar aciz değilim. Biz işimize devam ediyoruz. Çalışmak isteyenlerle yola çıktık” dedi.
İSTİFA EDEN 31 KADIN
AK Parti İzmir İl Kadın Kolları yönetiminden istifa edenler şöyle:
Nil Turan, Gül Köyüstü, Şükriye Özbinay, Sevil Çanakçı, Hamide Gital, Yurdagül Kutay, Gülşen Ersöz, Sevgi Begeç, Menekşe Utlu, Yasemin Yaşa, Hüsniye Yaltırık, Gülfer Derdiyok, Hayriye Topçu, Nursel Akat, Fatma Han, Leyla Okyay, Yurdanur Karapınar, Sebahat Orçuner, Birsen Elçikoca, Ayşegül Atalan, Sebahat Çıplak, Dilek Yıldız, Aylin Kuzucu, Gülay Velioğlu, Gülistan Şattekin, Aysel Erbak, Esin Bacak, Nursel Çelebi, Hicran Demirhindi Ürek, Gülşah Ermişcan, Nursel Akat.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF