AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, “İzmir ile övünelim ama gerçekleri de konuşalım” dedi. İzmir’in öncelikli olarak mobilize olmaya ihtiyacı olduğunu ifade eden Yıldırım, “İzmir’in her şeyi var. Neye ihtiyacı var ki?’ söylemini üretenler kente zarar veriyor. “Kale’ diyenler İzmir’in potansiyelini görmüyor, zarar veriyor. Böylece kent geri gidiyor” dedi.
Bir günlük Ankara mesaisinin ardından İzmir’deki temaslarına kaldığı yerden devam eden Binali Yıldırım, kahvaltıda Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) üyeleriyle bir araya geldi. Yıldırım, İzmir’e yatırımcı olarak gelenlerin, müracaat edenlerin deyim yerindeyse kan kusturulduğunu önesürdü. Yatırımcıların bir yıldan kısa sürede işlerinin yapılmadığının bunun da moral bozukluğu ve kırgınlığa yol açtığını bildiren Yıldırım, “İzmir deyince Türkiye’ye ticareti ihracatı öğreten bir şehir akla gelirdi. Bugün bunlar telaffuz edilmiyor. İzmir sadece nüfus olarak 3’üncü sırada. Diğer göstergeler hep geride. İzmir Kocaeli ve Bursa illerinin gerisinde. Yaşanan kente hizmet diye bir dert yok. Olsaydı, yapılırdı. Şehirler orada yaşayanların aynasıdır. Şehri nasıl görmek istiyorsanız o hale getirebilirsiniz. İnsanların görünümü şehirle eşdeğerdir. İzmir’in bu hali elbetteki kaderi değil. İzmir’i sanal bir takım düşmanlar ilan ederek tasavvur ederek bu yoksunluk ve hizmetsizliğe mahkum etmeye kimsenin hakkı yok” dedi.
Her yerde bir takım sloganlar ve söylemler olduğunu ancak bunların hizmeti getirmediğine vurgu yapan Yıldırım, şöyle devam etti;
“Bu sözler İzmir’in gelişmesini, iş, aş imkanlarının artmasını sağlıyor mu? Bir müddet böyle gitti ama artık gitmiyor. Ne derseniz deyin güneş balçıkla sıvanmıyor. Türkiye 3.6 kat zenginleşmiş. Türkiye zenginleşirken, İzmir zenginleşmiş mi? Bunun da nedeni İzmir’e gelenlerin kan kusturulması. Saat 11.00- 12.00’den önce belediyesine gelen yönetici yok. Ben burada şunun sözünü veriyorum. Bizim yöneticilerimiz 7-24 çalışacak. Hemşehrilerinin yanında olacak sıkıntılarını çözecek. Nerede yanlış, nerede doğru var bunları takip edecek. Bakıyorsunuz “İzmir’in herşeyi var, hiçbirşeye muhtaç değil' sözleri de üretilmiş. İyi güzel de sonuca yansıyan bir şey yok. Türkiye’nin her karış toprağını gezdik gördük. Her noktasında kalıcı eserler bıraktık. İzmir ile diğer illerin gelişmelerini görüyoruz. İzmir’de hizmette yok, memnuniyet te.”
Her seçim öncesi yerel yöneticilerin korku ve tehdit söylemleri geliştirdiğine vurgu yapan Yıldırım, “Belediyeye bağlı şirketlerde çalışan, belediyelerde çalışan tüm arkadaşlarımız, kardeşlerimiz bu tür tehdit ve baskılara inanmasınlar. Daha önce de söyledik. Kimseyi işinden çıkarmak gibi bir düşüncemiz yok. Herkes işlerinin başında olsun. Gelecek nesillere bırakacağımız güzel İzmir’i hep beraber vererek marka kent yapacak, Victor Hugo’nun “Prenses' dediği kenti elele ayağa kaldıracağız. Vizyonu olan, çocuklarımızın başka illere ihtiyaç duymadığı, işadamlarımızın rahatlıkla yatırım yaptığı bir kent haline gelecek. Biz yapacaklarımızı anlatacağız, artık ondan sonrası İzmirlilerin elinde” dedi.
Binali Yıldırım’ı derneklerinde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden ASKON İzmir Şube Başkanı Zekeriya Hazırbulan ise işadamları olarak İzmir’de büyük sıkıntılar çektiklerini anlattı.
Dernekten ayrıldığı sırada protez laboratuvarından kendisine seslenen çalışanların isteğini kırmayan Binali Yıldırım, Özel çok amaçlı diş protez laboratuvarında çalışanları ziyaret ederek, kolaylık diledi.
İZMİR ()
foto