AK Parti’li Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, hafta sonu Aliağa’nın Karakuzu ve Uzunhasanlar Köyü’nü ziyaret etti. Köy kahvehanelerinde köylülerle sohbet eden Yorulmaz, köydeki haneleri tek tek gezerek köylülerin sorunlarını dinledi.
AK Parti’li Aliağa Belediye Başkan Adayı İbrahim Etem Yorulmaz, Aliağa’daki köylünün hizmetsizlikten bıktığını söyleyerek “Aliağa’nın merkezinde olduğu gibi buralara da hizmet getirilmemiş, köylümüz, köylülerimiz adeta yok sayılmış. Benim köylüm hizmetten mahrum bırakılmış. Buralarda en büyük sorun Aliağa’nın her yerinde olduğu gibi yolların bir türlü yapılmaması. Çöp konteynırlarının eksikliğinden dolayı da oldukça şikayet var. Öyle görünüyor ki mevcut belediye Aliağa’nın köylerinde hizmet adına 5 yılda bir adım dahi atmamış” dedi.
SAĞLIK SORUNUNA ÇÖZÜM
Köylerde sağlık sisteminin işlemediğini belirten Yorulmaz, köylerle Aliağa arasındaki yolun uzunluğuna dikkat çekti. Köyde sağlık sorunu yaşayanların merkeze gelmek zorunda olduğunu hatırlatan Yorulmaz, “Ben aynı zamanda Yeni Şakran Belde Belediyesi’nin başkanıyım. Yeni Şakran’da 24 saat hizmet veren bir sağlık sistemi kurduk. İğne yaptırmak isteyen veya serum taktırmak isteyen vatandaşlarımızın hastaneye kadar gitmesine gerek kalmadan biz hastanın ayağına kadar giderek tüm sağlık gereksinimlerini karşılıyoruz. Bu tür bir sistemin Aliağa’mızın tüm köylerine yayılması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
ALİAGA, ()
Fotoğraf