AFYONKARAHİSAR'da kadınların spordan güzelliğe, mesleki kurslardan sağlık eğitimlerine kadar her türlü sosyal yaşam ihtiyacını karşılayacak 'Belediye Hanımlar Lokali' tamamlandı. Tesisin fitness ve aerobik salonlarını test eden kadınlar, tesise daha hizmete girmeden üye olmaya başladı.
Afyonkarahisar Belediyesi tarafından kadınlara özel yaptırılan Nermin Erbakan Hanımlar Lokali, tamamlandı. Sadece kadınların yararlanacağı lokalin gelecek hafta açılışının yapılacağını belirten Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, tesiste kadınların sosyal yaşama ilişkin her türlü ihtiyacın düşünüldüğünü anlattı. 20 bin metrekare alana kurulan lokalin özel bahçesi ve otoparkının bulunduğunu kaydeden Çoban, lokalin hemen yanına tartan koşu pisti yapıldığını ifade etti.
KADINLAR İÇİN YOK YOK
Başkan Çoban, tesisteki her malzemeyi tek tek ve en kaliteliyi arayarak aldıklarını belirtti. Sauna kabinlerinin Almanya'dan özel getirttiklerini de anlatan Başkan Çoban, "Burayı kadınlarımız için A kalitede hazırladık. Bu bizim seçim projemizdi. Yer sorunu nedeniyle biraz geciktik. 2013 yılında inşaata başladık ve geçen hafta bitirdik. Gelecek hafta içinde hizmete girecek. 5 yıldızlı bir tesis olması düşüncesiyle hazırladık. Yüzme havuzu, özel saunalar, buhar banyosu, ozon saunası, fitness salonu, step ve aerobik salonu, kuaförü, kabul salonu, her türlü kursun dersin görülebileceği özel kaliteli sınıfları, kafeteryasıyla mükemmel bir tesis oldu" dedi.
GEBELİK OKULU VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK
Lokalde gebelik okulu açılacağını vurgulayan Başkan Çoban, bunun yanı sıra psikolojik danışmanlık hizmeti verileceğini de anlattı. Lokalin aynı zamanda bir okul görevi göreceğini anlatan Çoban, "Lokalde 5 sınıf hazırladık. Meslek edindirme kursları planlıyoruz. Ayrıca İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'yle işbirliği yaparak psikolojik danışmanlık bölümü açtık. Kadınlar, sıkıntıları, ailevi sorunlarıyla ilgili terapi alabilecek. Hamile okulu açıyoruz. Hamile kadınlar, burada doktorlarla, özel egzersizler yapacak. Ayrıca her türlü kokteyl, gün, yemek ve davet lokalde yapabilecek" diye konuştu.
KADINLARA ÖZEL 2 MİLYON TL'LİK TESİS
Lokalin 2 milyon TL'ye mal olduğunu söyleyen Başkan Çoban, dekorasyonuyla bile ilgilendiği lokalin modern bir tesis olmasını hedeflediklerini kaydetti. Binayı gören erkeklerin kıskandığını söyleyen Burhanettin Çoban, "Her türlü malzemesin, perdesini, mobilyasını bile tek tek seçerek aldık" dedi. Açılış hazırlıklarını yapıldığı tesise üye olan kadınlar, tesise tam not verdi. Aerobik ve fitness salonunda ilk sporlarını yapan kadınlar, "Zayıflık sırrımız burası olacak" dedi. Havuz başında yapılan ısınma hareketlerinin ardından kadınlar bir süre plates yaptı. Son olarak fitness salonunda spor yapan kadınlar kurulumu yapılan cihazları da test etti.
(FOTOĞRAFLI)