DENİZLİ Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’yle Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) arasında, “İl Afet Planları Bilgi Sisteminin Oluşturulması Projesi’ne destek protokolü imzalandı.
Denizli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün doğal afetlerin olumsuz etkilerinin önceden tespit edilmesi ve önlenmesi için hazırlanan “Afet Planları Bilgi Sisteminin Oluşturulması Projesi', GEKA tarafından açıklanan “Doğrudan Faaliyet Destek Programı' kapmasında destek almaya hak kazandı. Destek protokolü de GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata ve Denizli İl Afet Acil Durum Müdürü Recep Demirci tarafından törenle imzalandı.
GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata, kar amacı gütmeyen kurum ve kuruluşların bölge kalkınmasına yön verecek araştırma, fizibilite ve planlama çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.
İl Afet Acil Durum Müdürü Recep Demirci de Türkiye’de “Ülke olarak afetlere hiç hazırlıklı olmadığımız, acil planlarınan yapılmadığı ortada. web tabanlı ve kullanıcı bazlı hizmet verecek bilgi sistemi sayesinde tüm hizmet grubu kullanıcıları olası bir afet anında birbirleriyle kolaylıkla haberleşebilecek. Bilgi sistemi afet ve acil durum öncesi, anında ve sonrasında yapılacak tüm faaliyetlerin koordinasyonu açısından önemli” dedi.
Osman Nuri BOYACI/ DENİZLİ, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF