AK Parti Çiğli Belediye Başkan adayı Adnan Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında ilçedeki Balatçık Mahallesi’nde temaslarda bulundu.
Çiğli’yi gezerek seçmene ulaşan, ilçeye yönelik projelerini anlatan Yılmaz, Balatçık’ta gerçekleştirdiği kahvehane toplantısında açıklamalarda bulundu. Adnan Yılmaz, mahallelilerin temel sorunları hakkında larla fikir alışverişinde bulundu. Balatçıklı bir vatandaşın, “Sağlık ocağımız yok, mağdur durumdayız” sözlerine karşılık olarak Adnan Yılmaz, “Bu bölgenin sağlık ocağıyla ilgili çalışmasını yaptık. Göreve geldiğimiz anda projeyi bu yıl içerisinde tamamlayacağız” dedi. Yılmaz, “Biz sosyal hizmetlerle alakalı projeleri birilerinin cebine para girsin diye değil, buradaki vatandaşa hizmet etmesi için yapacağız. Yerel birimin kar eden bir birim olmaması lazım. Önemli olan niyettir. Bizim asıl niyetimiz de, vatandaşın sağlık sorunlarını baştan aşağıya çözebilecek bir sistem yaratmaktır. Çiğlililer yıllardır beceriksiz yönetimlerin elinde neler çekti çok iyi biliyoruz” dedi.
Çiğli’de belediye başkanı seçildiğinde mahalle yönetim yapısının nasıl olacağı hakkında da bilgi veren Adnan Yılmaz, her bir mahallede yaklaşık 30 kişilik bir grup kuracağını ve bu grubun 15 kadın ile 15 erkekten oluşacağını söyledi. Bu grubun mahalle heyetinin emrinde olacağını belirten Yılmaz, “İnsanların mahalleye yapacağı hizmeti yüreğinde hissetmesi lazım. Bu anlayışta, kadınların rolü de çok büyüyor. Kadınlarımızı mahalle yönetimi sisteminde daha çok görmek istiyoruz. Çünkü ülkemizin ve aynı zamanda Çiğli’nin kadınlarımıza çok ihtiyacı var” diye konuştu.
Ayrıca, mahalle muhtarlarının çalışma şeklinin kendisinin halk günlerinde yaptığı toplantı şeklinde olacağını dile getiren Yılmaz, “Mahalle muhtarları, belediyelerle iç içe olmak yerine, mahallede yaşayan vatandaşla iç içe olacaktır. Gariban adam geliyor, derdini muhtara anlatamıyor. Neden çünkü muhtar bu duruma bir şey yapamıyor. Aynı vatandaş daha sonra belediyeye geliyor, Belediye de derdine çözüm bulamıyor. Bu kez o gariban işi devletle çözmeye çalışıyor. İnşallah seçimi kazanırsak, halk günlerinde yaptığımız uygulama gibi, biz o vatandaşa sahip çıkacağız” diye konuştu.