Pergole Restoran'da düzenlenen geceye, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar, ADD Antalya İl Başkanı İbrahim Daş, ADD Finike Şube Başkanı Atilla Öztürk, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda konuk katıldı. Yemekte konuşan Milletvekili Acar, 2014 yerel seçimlerinde siyasi farklılıkların bir kenara bırakılması ve özgürlük için CHP çatısı altında birlik olunması gerektiğini söyledi.

YARGI BAĞIMSIZLIĞI VURGUSU

Türkiye'nin ikinci bir Kurtuluş Savaşı vermek zorunda olduğunu belirten Gürkut Acar, "Elimizdeki barışın, laik ve demokratik cumhuriyetin kıymetini bilelim. Ülkemizi yöneten Hükümet, çoğunluğunu kullanarak fiilen de, hukuken de diktatörlük oluşturmuşlardır. 39 yıl avukatlık yaptım. Yıllarca Adalet Bakanı ve müsteşarın HSYK'da olmaması gerektiğini söyledik. Çünkü bir ülkede hakimler bağımsız değilse, ülkede hukuk olmaz" dedi.

ADD Antalya İl Başkanı İbrahim Daş ise 30 Mart gününe kadar el ele verilerek, "Emeğin ve milli değerlerin bayrağı dikilmeli" dedi. ADD Finike İlçe Başkanı Atilla Öztürk ise "30 Mart'ta, tam bağımsızlıkçı, çağdaş, ilerici, demokrasiyi özümsemiş, evrensel hukukun işlediği, insanların üretken olduğu bir Türkiye'mi, yolsa BOP Projesi kapsamında egemen güçlerin istemlerine göre hareket eden, dinsel, mezhepsel ve etnik farklılıklar çerçevesinde parçalanma yolunda ilerleyen Türkiye mi sorusuna cevap alınacaktır" diye konuştu. Konuşmaların ardından davetliler müzik eşliğinde eğlendi. (FOTOĞRAFLI)