ANTALYA Büyükşehir Belediyesi Tiyatrosu (ABT), Antalya-Nürnberg Kardeşşehir İn-San Derneği'nin davetlisi olarak Nürnberg Objektif sahnede iki gün üst üste İspanyol yazar Jose Sanchis Sinisterra'nın 'Carmela ve Paolino' adlı oyununu sahneledi.

Murat Sarı'nın yönettiği oyunda Müfit Kayacan, Hasibe Özgür ile Oğulcan Kayacan mükemmel bir oyun çıkarırken, onlara piyanosuyla Simay Kale eşlik etti. Oyunda zaman zaman güncel espriler yapan sanatçılar seyirciyle diyaloğa girerek, salonu kahkahaya boğdu. ABT oyuncularının performansı büyük beğeni topladı.

2. Dünya Savaşı sırasında geçen oyunun konusu şöyle: Carmela ve Paolino ağır şartlar altında, müzikli oyunlar sahneleyerek, yaşamaya çalışan iki gezgin kabare sanatçısıdır. Alman askerlerinin eline düşerler. Bölüğün başındaki SS subayının, kendileri için bir gösteri yapmalarını istemesi ise aralarında savaş ve faşizm üzerine tartışmaların başlamasına neden olur. Bir yandan toplumsal rolü sorgulayarak, faşizme karşı bir duruş sergilemeye çalışırlar. (FOTOĞRAFLI)