KAYSERİ, () - ABDULLAH Gül Üniversitesi (AGÜ) ile Savunma Sanayi Müsteşarlığı (SSM), Enerji Bakanlığı Müsteşarlığı, Roket Sanayi ve Ticaret AŞ (ROKETSAN), Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), Elektrik Üretim Anonim Şirketi (EÜAŞ) ve Anadolu Plazma arasında, 'Araştırma Geliştirme ve İşbirliği Projeleri' kapsamında protokoller imzalandı.
AGÜ, SSM, Enerji Bakanlığı Müsteşarlığı, ROKETSAN, TKİ, ARTECS, EÜAŞ ve Anadolu Plazma yetkilileri, AGÜ’nün Ankara Ofisi’nde, 'Araştırma Geliştirme ve İşbirliği Projeleri İmza Günü' için biraraya geldi. İmza gününde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Zafer Benli, enerjide dışa bağımlılığın Türkiye'yi yerli ve yenilenebilir enerji kaynaklarına yönlendirdiğini söyledi. Benli, "Enerji üretimi açısından tek anlamlı kaynağımız yerin altında bekleyen 14 milyar tonluk linyit rezervlerimiz. Bakanlık olarak bu rezervlerin enerji portalına dahil edilmesi en önemli önceliğimiz" dedi.
Konuşmaların ardından SSM, ROKETSAN ve AGÜ arasında 'Savunma Sanayii için Araştırmacı Yetiştirme Programı' (SAYP) protokolü, TUSAŞ, ROKETSAN, ARTECS ve AGÜ arasında 'Hall Efekti Uydu İtki Sistemi Geliştirme Projesi İşbirliği Protokolü', EÜAŞ, Anadolu Plazma ve AGÜ arasında 'Plazma Yöntemiyle Doğalgazın Su Buharlı Reformu Pilot Sistemin Geliştirilmesi ve Aliağa Doğalgaz Kombine Çevirim Santralinde Uygulanması Projesi Sözleşmesi', TKİ, Anadolu Plazma ve AGÜ arasında 'Kömür Madenlerinde Gaz Karışımlarının İncelenmesi Teknoloji Geliştirme Projesi Sözleşmesi' taraflar arasında imzalandı.

FOTOĞRAFLI