İZMİR’de, geçirdiği beyin kanaması sonrası vücudunun sol tarafı felç olan ve bu nedenle yürüyemeyen 80 yaşındaki Remziye Şahin, azmi sayesinde bir ayda tekrar yürümeyi başardı.
Buca ilçesinde oturan 80 yaşındaki Remziye Şahin, geçen 10 Kasım’da aniden beyin kanaması geçirerek yere yığıldı. Ambulansla hastaneye kaldırılan Şahin’in beyin kanamasından kaynaklı olarak sol tarafında tamamen felç meydana geldi, konuşmasında ise bozukluklar olduğu tespit edildi. Yaklaşık bir hafta hastanede kalan Şahin, tedavi için Buca Tıp Merkezi Fizik Tedavi Bölümü’ne getirildi. Burada vücudundaki felç ve konuşmasındaki bozukluklar için çeşitli tedaviler gören Şahin, doğru metotlar ve azmi sayesinde bir ayda yürümeyi başardı.
Tekrar yürüyebildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Remziye Şahin, “Sanki yeniden doğmuş gibiyim. Bu tedavinin iyi sonuçlanması için doktorların her dediğini yaptım, gayret göstedim. Yardım almadan dışarı çıkıp yürüyebiliyorum” dedi.
Remziye Şahin’in hastalık süreci hakkında bilgi veren Buca Tıp Merkezi Fizik Tedavi Bölümü yetkilisi Uzm. Dr. Şükran Kurtulmuş, “Hastamız beyin kanaması geçirince buna bağlı olarak sol tarafta kuvvetsizlik, yürüme güçlüğü ve konuşma bozukluğu gelişmiş. Bunun üzerine bir devlet hastanesine kaldırılmış. Durumu stabil olunca rehabilitasyon amacıyla taburcu edilmiş. Bir ay önce merkezimize rehabilitasyon amacıyla başvurdu. Hasta geldiğinde yürüyemiyordu, konuşması bozuktu, denge problemleri mevcuttu. Burada hastaya egzersiz programında, kas güçlenmesi ve denge eğitimi veriyoruz. Bunu hastaya uyguladık ve bir ay sonra tek başına yürüyebilir duruma geldi. Konuşması daha iyi duruma geldi. Dengesi iyi, el fonksiyonları gelişti. Hasta gayet rahat tüm işlerini artık yalnız başına yapabiliyor” dedi.
FOTOĞRAF