ANTALYA'da sadece bisikletçilerin ve hafta sonu yürüyüşçülerin rotasında yer alan Kumluca'nın Kuzca Köyü ve Söğütcuması Yaylası toplu ulaşım güzergahına girdi. Gürsu'dan her gün 3 sefer yapan 515 nolu hat, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi'nin merkez ilçeler dışında uzanan ilk hattı oldu.
Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Nurettin Tonguç, Büyükşehir Belediyesi'nin toplu ulaşım güzergahında, bölgedeki en uç noktanın Konyaaltı'na bağlı Hisarçandır ve Yarbaşçandır köyleri olduğunu söyledi. Kumluca'ya bağlı Kuzca ve Söğütcuması'nın adı geçen köylere yakın olduğunu ve burada yaşayanların Antalya'ya gelmek için Kumluca'ya inmekten ziyade, bu iki köye gelerek toplu taşıma araçlarını kullandığını aktardı.
Daire Başkanı Tonguç, "Köyler arasında ulaşımı sağlayan bir servisçi vardı. Kendisinin yaklaşık 30 yıldır bu işi yaptığı biliniyor. Fakat 'Büyükşehir sınırları genişledi. Nasılsa buraya da otobüs koyacaklar' diyerek kendini emekliye ayırdı. Hal böyle olunca Kuzca ve Söğütcuması'nın Antalya'yla en kestirme ulaşımı da kesildi" diye konuştu.
Servisçi iş bırakınca bölge halkından Hisarçandır, Yarbaşçandır hattının uzatılması yönünde talep geldiğini aktaran Nurettin Tonguç, "Hattı biz de talep doğrultusunda uzattık. Böylece Antalya'da 5 merkez ilçe dışında ilk ilçe seferimiz de başlamış oldu" diye konuştu.
Kumluca'nın Kuzca Köyü ve Sögütcuması Yaylası'na kadar uzanan 515 NO'lu hat, Gürsü depolama merkezinden günde üç sefer yapıyor. Antalya'dan her gün saat 07.15, 12.15 ve 17.15'te hareket eden otobüs, 08.30, 13.30 ve 18.30'da geri dönüyor.
Büyükşehir Belediyesi'nin yeni toplu ulaşım hattının yakın bir zamanda doğa yürüyüşçülerinin 'favorisi' olması bekleniyor. Hattın uzandığı Söğütcuması doğal güzellikleriyle dikkat çekerken, adını HES'e karşı başlatılan direnişle duyuran Alakır Vadisi'ne yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta yer alıyor. (FOTOĞRAFSIZ)