İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğrencileri TRT’nin 50. Yıl Treni’ne konuk oldu.
İzmir Üniversitesi Güzel Sanatla Fakültesi Sinema Televizyon ve Görsel İletişim Tasarımı bölümü öğrencileri, Türk televizyonculuk tarihinin en önemli okulu olarak kabul edilen Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’nun (TRT) kuruluşunun 50’nci yılı nedeni ile hazırlanan “TRT Yayıncılık ve Tarih Müzesi Vagonu”nu ziyaret etti.
Yayıncılık tarihinin en eski kameralarından günümüzün sanal stüdyolarına, tarihi giysilerden Atatürk'ün kullandığı mikrofonlara, radyo tiyatrolarından tarihi filmlerde kullanılan oklara kadar birçok objenin yer aldığı trene konuk olan İzmir Üniversitesi öğrencileri, Sunucu Cüneyt Gündoğdu’dan radyo tiyatrosu seslendirmeleri, Görsel Sorumlu Aysun Erdoğmuş’tan üç boyutlu yayınlar ve Teknik Personel Ömer Pınar’dan sanal stüdyo çekim ve yayınları hakkında bilgi aldı.
Öğrencilerin sektörel bilgi ve deneyimleri üniversite yıllarından itibaren edinmesinin büyük önem taşıdığını belirten İzmir Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Ali Emre Bilis, “Türk yayıncılık tarihi için TRT bir ekol. TRT ile başlayan Türk televizyonculuk hayatı bugün son teknolojiyi kullanan bir seviyeye geldi. Gelecekte bu yayınları hazırlayacak, sektör içinde farklı görevlerde bulunacak öğrencilerimizin her açıdan donanım kazanması için 50. Yıl Treni Gezi’si çok faydalı oldu” dedi.
İZMİR ()
foto