Gediz Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (GESEM), İzmir’in girişimcilik okulunu buturan Nurdan Şeker hayalindeki işyerini açıp patron oldu.
Gediz Üniversitesi İş-Kur ve KOSGEB işbirliğiyle “Girişimcilik Proje Destek Programı” gerçekleştiriliyor. 70’er saatlik ücretsiz eğitimlere katılanlara, girişimcilik, yaratıcılık, iş geliştirme, pazar araştırması, pazarlama, üretim, yönetim, iş planlama ve finans konularında ders veriliyor. Başarıyla tamamlayanlar 100 bin lirayı bulan devlet desteklerinden yararlanma şansı da yakalıyor, iş dünyasına yeni girişimciler kazandırılıyor.
Gediz Üniversitesi’nde eğitim görüp de patronluk hayalini gerçeğe dönüştürenlerden biri de Nurdan Şeker oldu. 42 yaşındaki 3 çocuk annesi Şeker, 25 yıllık ev hanımlığından sonra aldığı eğitim kaderini değiştirdi. Nurdan Şeker, daha kurs bitmeden kafeterya açmaya karar verdi, sertifikasını alır almaz da düğmeye bastı. Şimdi, kısa sürede beğeni toplayan kafeteryasını KOSGEB’den kamu hibesi alarak büyütmek için proje hazırlıyor.
Okullu girişimci Şeker, “Daha önce başaramamaktan korkuyordum. Nasıl girişimci olunması gerektiğini öğrenince hem özgüven kazandım hem de başarmanın yollarını gördük. Hocalarıma ne kadar teşekkür etsem az” dedi.
İZMİR ()
foto