TARIM ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Manisa İl Koordinatörlüğü, çiftçinin yüzde 50 hibeyle traktör sahibi olmasını sağladı. İl Koordinatörü Ahmet Işık, 29 çiftçinin 1 milyon 723 liralık ekipman desteği ile daha modern tarım yapacağını söyledi.
TKDK, Manisalı çiftçilerin ekipman sorunu için harekete geçerek kendilerine proje ile başvuran 29 çiftçiyi traktör sahibi yaptı. TKDK’da düzenlenen imza törenine Manisa Valisi Abdurrahman Savaş, İl Koordinatörü Ahmet Işık ve proje sahibi çiftçiler katıldı. AB fonlarından yararlanarak tarımda makineleşmeye destek verdiklerini kaydeden Ahmet Işık, “29 çiftçimiz daha 1 milyon 723 bin liralık hibe desteğini almaya hak kazandı. Çiftçilerimiz yüzde 50 destekle artık daha kaliteli üretim yapacak” dedi.
MESİR MACUNUNA ÖZEL DESTEK
Mahalli ürünlere de destek vermeye başladıklarını açılayan İl Koordinatörü Işık, Manisa için belirlenen 111 yerel ürünün üretimi için proje hazırlanıp destek alınabileceğini dile getirdi. Hibe desteği verilen yerel ürünler arasında Manisa mesir macunu, Manisa kebabı ve keşkek gibi ürünlerin de bulunduğunu kaydeden Işık, “Manisalılar yerel değerlerini destekle yaşatabilirler. Özellikle Mesir Macunu ile bilinen kentte macunun üretimi için proje hazırlayıp bize başvurulmasını bekliyoruz” diye konuştu.
Manisa Valisi Abdurrahman Savaş da tarımsal üretimde ekipmanın önemine dikkat çekerek katma değer sağlamak isteyenleri proje üretip TKDK’ya başvurmaları için uyardı. Konuşmaların ardından proje sahibi 29 çiftçi ile sözleşmeler imzalandı.
Nermin UÇTU / MANİSA, ()
FOTOĞRAF