BALIKESİR’in Burhaniye İlçesi, Okullar arası Küçükler, Yıldızlar ve Gençler Satranç Grup Yarışmaları’na ev sahipliği yaptı. Ege ve Marmara Bölgeleri’ndeki 14 ilden 280 sporcunun katıldığı yarışmalar, 4 gün sürdü.
Burhaniye’deki Ahmet Akın Düğün Salonu’nda düzenlenen satranç yarışması 6 ayrı kategoride gerçekleştirildi. Dereceye girenlerin madalyaları, Kaymakam Osman Yenidoğan, CHP’li Belediye Başkanı Fikret Akova, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Ali Keleş ve hakemler tarafından verildi. Ödül töreninde konuşan Balıkesir Okul Sporları İl Temsilcisi Tahir Mahir Başoğlu, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.
Organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutlu olduklarını dile getiren İlçe Spor ve Gençlik Hizmetleri Müdür Ali Keleş, Marmara ve Ege finalleri sonucunda bütün veliler ve çocukların Burhaniye’den memnun ayrıldığını dile getirdi. Burhaniye’de yapılan spor müsabakalarının başarıyla sonuçlandığını dile getiren Keleş, “Gelen misafirlerimiz ilçemizin ekonomisine de katkı sağlıyor. Sporcular aileleriyle birlikte ilçemize geldi. Yaklaşık 700 kişiyi 4 gün boyunca burada misafir ettik. Onların memnun ayrılmaları bizi de ayrıca çok memnun etti. İnşallah, daha güzel organizasyonlarda buluşacağımızı düşünüyoruz” dedi. Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Dr. Birgi Tuna da, önümüzdeki yıllarda Burhaniyeli sporcuların da başarılara imza atmasını diledi.
Yarışmalara katılan Yıldız Erkekler birincisi Bahadır Özen ise, “10 senedir satranç oynuyorum. Satrancı çok seviyorum. Türkiye’de ve yurt dışında başarılarım var. Bu turnuvada birinci oldum. Bu arada satranç okullarda seçmeli ders oldu. Bu da satrancın ne kadar önemli olduğunun göstergesi” dedi.
Sefer TALAY / BURHANİYE, ()
FOTOĞRAF