MANİSA’da risk altındaki çocukların meslek sahibi olması için başlatılan kuyumculuk kursu 13 gencin hayatını değiştirdi. Manisa Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, 6 ay süren kurs sonunda gençlerin meslek öğrendiğini belirterek, atölye açmak için hayırseverlere destek çağrısı yaptı.
Manisa İŞKUR Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezi ve Zafer Kalkınma Ajansı’nın 217 bin liralık desteği ile başlatılan ’Kuyumculukta Eğitimle Emek, Yetenekle Gelecek’ projesi sona erdi. İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nün tanıtım salonunda proje çerçevesinde gençlerin ürettiği 154 eser sergilendi. Proje ile 16-19 yaş arası yetiştirme yurdunda kalan yada okulu yarım bırakmış 13 çocuğun kuyumculuk mesleğini öğrendiğini anlatan Erdinç Karaköse, “6 ay boyunca gençlerimiz kuyumculuk mesleğini öğrenmek için çaba harcadı. Manisa madencilik ve kuyumculuk merkezi olmasına rağmen kuyumculuk alanında hiçbir varlık gösteremedik. Bu gençlerimize kuyumculuk mesleğini öğreterek onların Manisa’nın ismini duyurmasını istedik” dedi. Kuyumculuk sektörünün gençler için bir fırsat olduğunu ifade eden Karaköse, üretilen 154 el işi takı, aksesuar ve tasarım çizimlerinin kentin kültürel zenginlikleri içerisine gireceğini ifade etti.
Kuyumculuk kursunu bitirerek meslek sahibi olan gençlerin istihdam edilmesi için çağrı yapan proje koordinatörü Altan Türe, hayırseverlerin desteği ile gençlerin üretim yapabilecekleri bir atölye kurmak istediklerini dile getirdi. Türe, “Meslek öğrenen bu gençlerimizin ve kuyumculuk sanatının önünü açalım. Hayırseverlerimiz atölye kurmamız için bize destek olsunlar” diye konuştu.
Nermin UÇTU / MANİSA, ()
FOTOĞRAF