ISPARTA'da Fatih Projesi kapsamında 120 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı.
Milli Eğitim Bakanlığının yürüttüğü Fırsatları Artırma ve Teknolojiyi İyileştirme Harekâtı (Fatih Projesi) kapsamında Isparta'da düzenlenen törenle öğrencilere tablet bilgisayar verildi. Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi'ndeki törene, Vali Vahdettin Özkan, Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, daire müdürleri, Ak Parti Belediye Başkan adayı Nuri Uzaktaş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
540 TABLET DAĞITILDI
Törenin açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü İlyas Can, "İlimizde ilk etapta 686 sınıfta etkileşimli tahtayı hayata geçirdik. Bu zamana kadar öğretmen ve öğrencilerimize 540 tablet dağıttık. Mart ayının sonuna kadar toplam 2 bin 170 adet tablet bilgisayar dağıtmış olacağız. 18 ay içerisinde ise 155 okulumuzda Fatih Projesi'ni gerçekleştirmiş olacağız" dedi.
BİLGİYE ANINDA ULAŞABİLECEK
Vali Vahdettin Özkan da konuşmasında, projenin eğitimde fırsat eşitliğini sağlamayı amaçladığını belirterek, “Bu proje ile gelecek nesiller teknolojiye daha hâkim hale gelecek. Öğrenciler bilgiye anında ulaşabilecek. Bilgisayar destekli eğitim projesi olan Fatih Projesi ile bilişim teknolojilerini daha etkin kullanan nesiller yetişecek" diye konuştu. Vali Özkan'ın konuşmanın ardından 120 öğrenciye tablet bilgisayar dağıtıldı. (FOTOĞRAFLI)