İZMİR Ticaret Odası ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile 12 bin çocuk ücretsiz göz muayenesinden geçirilecek.
İzmir Ticaret Odası’nın gözlükçülük sektörünün temsil edildiği 32. Meslek Grubu üyelerine yönelik bilgilendirme ve sektörü değerlendirme çalışmaları dahilinde, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Mert Pala’nın moderatörlüğünde 2014 yılı ilk sektörel toplantısı gerçekleştirildi. Toplantının en dikkat çekici konusu gözlükçüler komitesinin çalışma programında yer alan “Sağlıklı Gözler, Başarılı Nesiller' kampanyası oldu. Gözlükçüler Grubu’na detaylarıyla anlatılan bu kampanya kapsamında, İzmir Ticaret Odası olarak İzmir İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılacağı belirtildi. İzmir İl Sağlık Müdürü Dr. Bediha Türyılmaz’ın destek verdiği “Sağlıklı Gözler, Başarılı Nesiller' kampanyası sayesinde İzmir İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Ali Çakır’ın öncülüğünde kurulan ekiplerin pilot olarak seçilen okullarda 12 bin çocuğa göz muayenesi yapacağı gündeme getirildi.
Toplantının moderatörlüğünü üstlenen İTO Yönetim Kurulu Üyesi Mert Pala yaptığı konuşmada, ilkokul çağındaki çocuklara göz muayenesi yapılmasının çocukların okul başarısını çok olumlu yönde etkileyeceğinin altını çizdi. Pala, “Odamızın 32. Meslek Grubu çalışmalarıyla gündeme getirilen bu kampanya ile göz kusurlarının önüne erken yaşta geçilmesi mümkün olacak; çocuklarımızın okul başarısına önemli katkı sağlanacak” diye konuştu.
SGK ve İzmir İl Sağlık Müdürlüğü yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda ayrıca gözlükçülerin denetimleri konusu da ayrıntılarıyla ele alınarak İzmirli gözlükçülerin sorun yaşadığı konular dile getirildi.
(AÖ)
FOTOĞRAF