UMEM Beceri 10 projesi kapsamında Antalya'da 40 kişinin daha meslek edindirme kursu tamamlandı. İŞKUR, ATSO ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle bugüne kadar yüzde 92'si işe kavuşan 1000 kişi meslek sahibi yapıldı.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Türkiye İş Kurumu ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nce yürütülen UMEM Beceri 10 Projesi kapsamında Antalya'da tamamı kadın 40 kişinin daha meslek edindirme kursu tamamlandı. Meslek sahibi kadınların sertifikaları ATSO Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle takdim edildi. Törene ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, İŞKUR Müdürü Veli Tekkanat, Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Telke ve kursiyerler katıldı.

Hep işçi arandığını, ama projenin broşüründe 'işsiz aranıyor' diye sloganları olduğuna dikkat çeken ATSO Başkanı Budak, Türkiye'de işsizliğin çok sıkıntılı olduğunu, özellikle yüzde 25'i işsiz olan gençlerin durumuna değindi.

Yatırımların yetersizliği ve mesleksizliğin işsizliğin iki önemli nedeni olduğunu belirten Budak, “Okullardan mezun olanlar mesleksiz ve büyük çoğunluk devlet kapılarını zorlamaya devam ediyor. Bir taraftan işsizlik varken diğer tarafta yetişmiş eleman sıkıntısı yaşanıyor. Bu projeyle sorunu kökünden çözemeyiz, ama bugüne kadar Antalya'da 1000 kişi meslek edindirildi. Bunların yüzde 92'si ise bir işte çalışmaya başladı. Bu eğitimlerin devam ettirilmesi gerekiyor" dedi. (FOTOĞRAFLI)