EGE Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazandığı halde eğitim hayatı boyunca kendi okulundan çok Fen Fakültesi'nde zaman geçiren 38 yaşındaki Şebnem Özen, 'Hüce yenileyici bileşen' bularak TÜBİTAK'ın mucitleri arasına girdi. 13 yaşındayken ergenlik sivilcilerini geçirmek için mutfakta karışım hazırlayan Özen, 7 yıl boyunca da laboratuvarda araştırma yaptı. Bir yıl önce üretimine başladığı krem eczanelerde satışa sunuldu. Özen, yıl sonunda Azerbaycan, Gürcistan ve İran'a da krem gönderecek.
Manisa'da kuaförlük yaparken pahalı olduğu için spreyini kendisi üreten Zekiye Aslandaş'ın şimdi 38 yaşında olan ve İzmir'de yaşayan kızı Şebnem Özen, 13 yaşında yüzünde çıkan ergenlik sivilceleri için mutfakta karışım hazırlamaya başladı. Gençlik yıllarında kitap yerine ansiklopedi okuyan Özen, bu alandaki araştırmasını öyle ilerletti ki Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi'ni kazandığı halde eğitim hayatı boyunca kendi okulundan çok Fen Fakültesi'nde zaman geçirdi. Önce maddeleri öğrendi, ardından formüller geldi. 7 yıl laboratuvardan hiç çıkmadı. Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ercüment Karasulu ile çalıştı. 'Hüce yenileyici bileşen' bularak TÜBİTAK'ın mucitleri arasına girdi. Fakülte 'fahri kimyager' unvanını verdi.
Özen, bu bilimsel buluşunu geçen yıl krem olarak üretti ve 'sebisimyacı' adıyla eczanelerde satışa sundu. Dağıtımı ecza deposu tarafından yapılan krem, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde özellikle kadınlar tarafından tercih ediliyor. Ciltte kırışıklık, lekelenme, kızarıklık ve tahrişi gideriyor.
Eylül ayında TÜBİTAK teşviği ile kendi üretimhanesini açmaya hazırlanan yıl sonunda da Azerbaycan, Gürcistan ve İran'a da krem göndererek ihracatı hedefleyen Özen, şunları söyledi:
"Ben bir buluş yaptım. Bunu da insanlığın hizmetine sundum. Kremin reklamını müşteri yapıyor. Eczanelerde müşterilerin fotoğraflarını çekerek yüzlerindeki gelişmeyi takip ediyorum. Bir kişi bile şikayetçi olmadı. Kendim hem yüzüme hem vücuduma kullanıyorum. İnsanın çalışarak yapamayacağı bir şey yok. Benim de başarısızlığa tahammülüm yok. Sedef hastalığını baskılayabiliyorum. Bundan sonraki hedefim vitiligo tedavisi için krem geliştirmek."

ED(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)