TURKCELL yetkilileri, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'ndan aldığı izinle, teknoloji meraklılarına, dördüncü nesil mobil ileşitim olan 4G hizmetiyle 150 Mbps'e varan mobil internet hızını, Şanlıurfalılara test ettirdi.
İletişim ve teknoloji firması Turkcell, geleceğin teknolojilerini müşterileri ile buluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Türkiye'nin en hızlı mobil internet hız gösterimini gerçekleştiren Turkcell, bu kez dördüncü nesil mobil iletişim 4G hizmetini Şanlıurfa'daki müşterilerinin deneyimine açtı. Şanlıurfa Bölge Yöneticisi Ali Erkan Şahin'in katıldığı hız testinde ilk kez 4G'yi deneme fırsatı bulan Şanlıurfalılar, 3 Kasım'a kadar 150 Mbps'e varan yüksek bağlantı biçimi Long Term Evolution (LTE) teknolojisini deneme fırsatını bulacak.
Şahin, teknoloji elçisi olarak 4G'yi ilk kez test ettirmenin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "4G teknolojisi artık çok yakınımızda. Turkcell olarak biz, Türkiye'nin teknoloji elçisi olmanın sorumluluğuyla bu alanda yatırımlarımızı ve çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Temmuz ayında gerçekleştirdiğimiz test ile 4G alanında yeni bir dönemin kapılarını araladık. Laboratuvar ortamında 900 Mbps'ye varan hızları görerek Türkiye'nin hız rekorunu kırdık. Şimdi de 4G'yi henüz ülkemize gelmeden müşterilerimizin deneyimine sunuyoruz" dedi.