Samsung Z2 adı verilen yeni modeli ile özelikle kendi işletim sistemi olan Tizen’i ön plana çıkarmak isteyen Samsung, iki farklı ülke pazarına da bu cihazı ile giriş yaptı. Bu giriş ile birlikte özelikle Tizen için önemli bir adım atan Samsung’un yeni modelleri ile ne kadar bir satış yapacağı da merak ediliyor. Öyle ki Tizen işletim sisteminin kullanıcılar tarafından beğenilmesi halinde bu konuda önemli bir gelişme sağlanmış olacak ve önümüzdeki dönemlerde Samsung’un yeni modellerinde Tizen’i daha fazla kullanması mümkün olacak.
Son dönelmede sadece mobil sektörde değil TV gibi farklı cihazlarında da Tizen işletim sistemine yer vererek farklı kullanım alanlarına ulaşmayı başaran Samsung, çok güçlü olmasa da Tizen için yavaş yavaş çalışmalarına başlamış durumda.
İlk Hindistan’da Sunuldu!
Samsung Z2 modelinin ilk olarak Hindistan’da piyasaya sunulduğu öğrenilirken, Hindistan sonrasında da Afrika pazarına bu yeni model ile giriş yapılmıştı. Gelen son bilgilerde ise Samsung Z2 modeli için Endonezya ve Nepal pazarlarının tercih edildiği öğrenildi. Bu bakımdan artık 4 farklı coğrafyada satılmaya başlayacak olan Samsung Z2, daha fazla kişiye de erişme şansı elde edecek.
Samsung Z2 Ne Kadar?
Samsung Z2Endozenya da IDR 899,000 (yaklaşık $70) ve Nepal'de NPR 7,290 (yaklaşık $70) etiket fiyatı ile satılacak