Son dönemlerin en çok ilgi çeken oyunlarından birisi olan Minecraft, farklı versiyonlarıyla dahi büyük bir ilgi görüyor. Bu konuda oyunu oynayan öğrencilerin en azından daha faydalı içerikler ile karşılaşması ve eğitimlerine bu oyunun katkı sağlaması adına özel bir versiyonunun hazırlandığı duyurulurken, yeni versiyon Minecraft: Education Edition olarak adlandırılacak. Bu konuda gelen bilgilerde oyunun çıkış tarihi ile ilgili detaylar da paylaşılmış durumda.  
Minecraft: Education Edition Ne Zaman Geliyor?
Microsoft ve Mojang tarafından ortak bir şekilde yürütülen bir proje kapsamında piyasaya sunulacak olan Minecraft: Education Edition, bu bakımdan eğitim alanına da önemli bir katkı sağlayacak. Bu bakımdan ilk çıkış tarihi itibari ile oyun hakkında beklenti oluşturulurken, çıkış tarihinin açıklanması ile birlikte Minecraft: Education Edition için artık açıklanan tarih beklenmeye başlandı. Çıkış tarihi olarak 1 Kasım belirtildi.
Denemeleri Yapıldı!
Konuyla ilgili paylaşılan son bilgilerde 35 bin öğrenci ve öğretmen tarafından önemli bir test sürecinin geride bırakıldığı belirtilirken, testlerden elde edilen sonuçların oldukça olumlu bulunduğu ve Minecraft: Education Edition ile birlikte artık eğitim alanına, çocukların daha yaratıcı olması ve gelişimini sağlaması adına önemli bir katkı sağlanacağı açıklandı.  
Minecraft: Education Edition Ne Kadar?
Öğrenciler için yıllık 5 dolar ücretle sunulacak Minecraft: Education Edition bu bakımdan çok düşük bir ücretle de satın alınabilecek.