Havacılık sektörüne yönelik geliştirilen milli haberleşme sistemi, Adana, Gaziantep ve Siirt havalimanlarında devreye alındı.

Kabulleri tamamlanan sistemler, Adana, Gaziantep ve Siirt havalimanlarında devreye alındı.

Onur Mühendislik'ten yapılan açıklamaya göre, şirket, 2015 yılında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından ihalesi yapılan Adana, Gaziantep, Siirt ve muş Havalimanlarının IP Tabanlı Ses İletişim (VCS), Kayıt / Geri Dinleme (VRS) Temini Projesi ihalesini kazandı.

EUROCONTROL'ün yayınladığı uluslararası standartları sağlayan tek yerli ürünü geliştiren şirket, projede diğer uluslararası katılımcıları geride bıraktı.

3 İLDE DEVREYE GİRDİ

Havacılık sektörüne yönelik geliştirilen milli haberleşme sistemi, Adana, Gaziantep ve Siirt havalimanlarında devreye alındı.

"ÜLKEMİZ İÇİN STRATEJİK ÖNEME SAHİP"

Konuya ilişkin açıklamada, "Sistemlerden 3'ünün havalimanlarında devreye alınması, ülkemiz için stratejik öneme sahip haberleşme sistemlerinin millileşmesi açısından son derece önemli bir adımdır. Havalimanlarında ses haberleşmesi gibi stratejik bir ihtiyacın milli imkanlarla karşılanabiliyor olması ülkemizin sivil havacılıktaki gücüne güç katarken, yerli ürün kullanımının artırılması hususunda Hükümet nezdinde sürdürülen stratejik yaklaşım ve çabaların hayat bulduğu bir örnek olarak karşımıza çıkmaktadır" değerlendirmesinde bulunuldu.