Akıllı telefon üreticileri 2015 yılının ilk haftası düzenlenen CES 2015 fuarında yeni telefon modelleri konusunda hayli ketum davrandı. Ancak, mart ayında Barselona'da düzenlenecek Mobil Dünya Kongresi (MWC 2015 Mobile Word Congress) Samsung S6 ve HTC One M9 amiral gemisi modellerinin sahne alması bekleniyor. Google sadece Android işletim sistemiyle değil, Project Ara adını verdiği modüler telefon tasarımıyla da dikkat çekecek. 

GİTTİ NOKIA GELDİ LUMIA 

Akıllı telefon pazarında Çinli şirketler dünyanın her yerinde ağırlıklarını hissettirseler de işletim sistemi konusunda 3'üncü en büyük alternatif Microsoft Windows Phone olmaya devam edecek. Yayılma konusunda Google, ürün yönetimi konusunda Apple gibi davranan Microsoft daha agresif bir yıl hazırlığı yapıyor. 

BLACKBERRY UNUTULMADI 
İş dünyasından gördüğü büyük ilgi sonucu akıllı telefon rekabetinde kendi kulvarını yaratan Blackberry, konusunda Çinli şirketlerin ve Samsung'un adı geçiyordu. Samsung'la ilgili olarak yalanlama gelirken, şirketin mart ayına özel bir hazırlık yaptığı ortaya çıktı. Apple 2014 yılının son 3 ayını en hareketli geçiren firma olmuştu. Üstelik merakla beklenen Apple Watch'ın 2015'in ilk çeyreğinde piyasada olacağını duyurmuştu. Yani ilk çeyrekte Apple'dan fazla sürpriz beklenmiyor. 

Google! Project Ara

1 Her parçası marifetli

Akıllı telefonun kamera, pil, hoparlör ve hatta ekranını modüler olarak kullanacağınız Google'ın gizli akıllı telefonu "Project Ara" Portoriko'da ortaya çıktı. Google "Project Ara" adını verdiği pilot çalışmayla modüler bir telefonun hazırlıklarını yapıyor. Telefonu hangi özelliğiyle kullanmayı istiyorsan öyle kurguluyorsun. Pili fazla olsun isteyenler bir değil iki pil yuvasını kullanıyor. Ses ve fotoğraf özelliklerini, hatta ekranı bile modüler olarak kullanmak mümkün. Örneğin ekran kırıldığında tamir için uğraşmıyor, hemen kendiniz bile değiştirebiliyorsunuz. Kamera bozulduysa sadece o kısmı için uğraşıyorsunuz. Yani değişen hayat tarzına göre telefonun kullanım özelliklerini değiştirmeniz mümkün. 

Samsung S6! Project Zero

2 Hızlı şarjla ayağa kalkacak


Samsung geçtiğimiz yıl, S5'ten beklediği ölçüde performans elde edememişti. Şimdi ise Mobil Dünya Kongresi'nde adından söz ettirecek yenilik peşinde. Hızlı şarj 1 dakikaya düşmese de 2017 için hedef, göz açıp kapanyıncaya kadar telefonu şarj etmek. Öncesinde ise şarj yuvasında çift taraflı giriş yapacak ve hızlı şarjı bir adım ileri taşıyacak çözüm elde etmek. 5.5 inç dev QuadHD ekrana sahip telefon, 16 veya 20 megapiksel telefonla geliyor. 

HTC One M9! HTC Hima

3 Kamera göz kırpmaya hazır


2014'ün HTC için başarılı bir yıl olduğunu söyleyebiliriz. HTC One M8'den sonra yeni M9, HTC Hima adıyla anılıyor. Telefon ekranı diğer markalarda olduğu gibi büyürken, ön kameradaki şirketin gelişme amiral gemisini de değiştirdi. HTC'nin yeni ürününü Mobil Dünya Kongresi henüz kapılarını açmadan 1 Mart tarihinde tanıtması bekleniyor. 5.5 inç ve Quad HD ekranıyla boyutlar büyümeye devam edecek. Desire Eye serisindeki gibi özçekimler için ön kamerasının yüksek çözünürlüklü olması bekleniyor. 

Aksiyon kamerası

Apple'ın Yeni Patenti

Apple aksiyon kamerası peşinde

2014'ün yıldız ürünlerinden biri de aksiyon kameralar oldu. Aksiyon kamera pazarının lideri GoPro, aksesuvar ve uygulamalarıyla meraklı pek çok insanın tutkusu oldu. Ardından onlarca firma benzer ürünleri piyasaya sürdü. Geçtiğimiz yıl HTC, ReCamera cihazıyla su altında bile video çekme olanağı sundu. Apple'ın saat veya aksiyon kamerası olarak kullanılacak cihaz için patent peşinde olduğu tahmin ediliyor. Apple iOS üzerinden indirilen uygulamayla kullanılan kameralar aksesuvarlar sayesinde benzersiz ekosisteme sahip.

Kablosuz görüntüleme

İnsansız Hava Aracı

Emlakçılar havadan geliyor!

Gayrimenkul sektöründe arsa ve evlerin satışı için farklı pazarlama yöntemleri kullanılıyor. İnsansız hava araçları (Drones) artık kendine yeni bir müşteri kitlesi buldu. Çünkü ABD'de emlak sektöründe insansız hava aracı kullanımına izin verildi. ABD'de yasal izinlerle kullanılan bu araçlar, ev ya da arsaların bulundukları konum ve manzara gibi detayları gayrimenkulcüler görüntülüyor. Hatta bu araçlarda bulunan 300 metreyi bulan uzaktan kumanda avantajı açık alanda çekimi kolaylaştırıyor.

Facebook

Akıllı Uygulamalar

Facebook'ta fotoğraflara yakınlaşın

Facebook dünyada 1 milyar, Türkiye'de 30 milyonun üstünde kullanıcıya sahip. Facebook uygulaması web tabanlı olarak herhangi bir internet tarayıcısı tarafından kullanılırken bazı kısa yollar işi kolaylaştırıyor. Örneğin Google Chrome internet tarayıcısı kullananlar indirecekleri basit bir uygulamayla fotoğraflara yakından bakıyor. İmleci resmin üstüne götürdüğünüz anda hemen büyük çözünürlükte karşınıza çıkıyor.