Cenk TOPCU/ZONGULDAK, () - ZONGULDAK Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) bünyesinde Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi kuruldu.
Yüksek Öğretim Kurulu'nun geçen 11 Haziran'daki toplantısında onaylanan Karaelmas Siber Güvenlik Uygulama ve Araştırma Merkezi, devlet kurumları ile özel sektör kuruluşlarının muhtemel siber güvenlik sorunlarının belirlenip çözümlenmesinde gerekli eğitim ve hizmet altyapısını sağlamak amacıyla çalışmalar yürütecek.
BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, merkezin siber güvenlik alanında danışmanlık ve eğitim hizmetleri vereceğini söyledi. Prof. Dr. Özer, şöyle konuştu:
"Gelişen internet çağında insanlar ve kurumlar için bilginin güvenliği ve siber saldırı kurgusu olasılığı göz önüne alındığında, yaşanan ve yaşanması muhtemel olan sorunların tespit edilmesi, çözüm önerileri üretilmesi ve uygulamaya dönük çalışmaların gerçekleştirilmesinde danışmanlık ve eğitim hizmetine yoğun ihtiyaç hissedilmektedir. Bu talebe yönelik üniversitemiz bir uygulama ve araştırma merkezini bünyesine kattı. Zonguldak ve bölgesinde önemli bir ihtiyacı karşılayacak olan merkezimiz, bilgi güvenliği konusunda akademik çalışmalar yapmayı da hedeflemektedir."
Rektör Prof. Dr. Özer, üniversite bünyesinde El Sanatları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin de kurulduğunu, mineral ve kayaçların işlenerek mücevher takı sektörüne kazandırılması amaçlanan merkezde, mevcut geleneksel el sanatlarına yönelik araştırmalar yapılacağını kaydetti.