Eğer Android'li telefon veya tabletinizde Minecraft oynuyorsanız, büyük bir tehlike ile karşı karşıya kalmanız an meselesi. Güvenlik devi ESET, Android uygulama mağazası Google Play'de bulunan ve Minecraft oyuncularına yol gösterme ya da hile yapma yollarını anlatma iddiasını taşıyan 30 uygulama hakkında kullanıcıları uyardı.

Şu ana kadar yaklaşık 3 milyon Android kullanıcısı tarafından indirildiği söylenen bu uygulamalar, aslında hiç bir işe yaramıyor. Başka bir deyişle, Minecraft oyuncularına herhangi bir faydaları yok. Ama zararları, çok büyük olabiliyor.

Uygulamalardan biri cihaza kurulduğunda, cihazda virüs bulunduğu yönünde bazı sahte uyarı mesajları ortaya çıkıyor. Bu mesajlarda kullanıcılardan haftalık 5 dolara yakın bir ücret talep ediliyor ve bu ücret karşılığında virüsün temizleneceği ve cihazın sürekli olarak korunacağı belirtiliyor. Böylece uygulamayı geliştirenler, virüs korkusu yayarak ceplerini doldurmaya başlıyorlar.

Siz de bir Minecraft hayranıysanız, Google Play'deki bu tip “çöp” Minecraft uygulamalarına karşı gözünüzü dört açmanızda yarar var.