ZONGULDAK'ta Bülent Ecevit Üniversitesi'nde (BEÜ) düzenlenen ve iki gün sürecek 'Akademide felsefe, hikmet ve din' konulu sempozyum başladı.
Üniversitenin merkez kampüsündeki Prof. Dr. Arif Amirov Salonu'nda gerçekleştirilen sempozyumun açılışına Vali Ali Kaban da katıldı. 25 üniversiteden 50 akademisyenin görüşlerini ifade edeceği sempozyumun açılışında konuşan BEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, "Bu sempozyum; felsefe, hikmet ve din arasındaki ilişkiyi güncelin parçalıyıcı, ötekileştirici ve dışlayıcı tartışmalarından uzak kalarak, yüksek tefekkürle müzakere etmeyi hedeflemektedir. Aynı zamanda akademide hakikatin bu üç boyutunu derinlemesine analiz edip değerlendirmeyi amaçlamaktadır. Böylece düşüncenin tarihine bir not düşüp bugüne ve geleceğe referans olma niyetini taşımaktadır" dedi.
Türkiye Taşkömürü Kurumu Genel Müdürü Burhan İnan ve Vali Ali Kaban'ın konuşmalarının ardından, 'İslam düşüncesi ve felsefe', 'Bilimlerin tasnifi ve yüksek din öğretimi', 'Felsefe mantık ve kelamın özgünlüğü', 'Hikmet ve hukuk', 'Deneyimlerin felsefesi', 'Medeniyet ve tefekkürün inşası', 'Sosyolojide hikmet ve hikmette sosyoloji', 'Felsefe ve hikmetin aydınlığı' konulu oturumlar gerçekleştirildi. Sempozyum yarın da devam edecek.