AYDIN Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Matematik Bölümü öğretim görevlisi Dr. Enes Yılmaz, 'Yapay sinir ağları modelli' çalışmasıyla beynin işlevlerine farklı bir bakış açısı getirdi. Dr. Enes Yılmaz’ın çalışmaları sonunda hazırladığı, 'Neural networks with Discontinuous/Impact Activations' adlı kitabı, dünyanın en büyük bilimsel yayınevlerinden birisi olan Springer tarafından basıldı.
ADÜ Matematik Bölümü öğretim görevlisi Dr. Enes Yılmaz’ın, beynin öğrenme işlevini nasıl gerçekleştiğine dair yaptığı çalışma, 'Neural networks with Discontinuous/Impact Activations' adıyla dünyanın en büyük bilimsel yayınevlerinden birisi olan Springer tarafından basıldı. Beynin işleyişini anlamak için yapılan 'Yapay sinir ağları modelli' çalışmada, insan beyninin öğrenme yolu ile yeni bilgiler keşfedip eski bilgilerini kullanarak yeni bilgiler türetebilmesinin bilgisayarlara uyarlanmasının hedeflendiği belirtildi.
BİLGİSAYARLAR ÖĞRENEBİLECEK
Bu çalışmalarla, bilgisayarların etkin bir biçimde öğrenebilme kapasitelerinin olduğunun görüldüğünü kaydeden Dr. Enes Yılmaz, “Özellikle çok sayıda bilginin aynı anda değerlendirilmesini gerektiren olaylarda bu sistemlerin avantajı ortaya çıkıyor. Endüstriden finansa, tıptan askeri sistemlere kadar birçok alanda uygulamaları öngörülüyor. Bu uygulamalarda elde edilen başarılar hem yapay sinir ağlarının önemine vurgu yapıyor hem de bu sistemlere olan ilgiyi arttırıyor” dedi.
Dr. Enes Yılmaz, kitabıyla yapay sinir ağları modellerinin daha gerçekçi olmasına ve dolayısıyla bu sistemleri kullanan bilgisayar ve uygulamaların hayatımıza bir an önce girmesine katkıda bulunduğunu ifade etti.