Kuran kursunda 'böcek' iddiası

DİYARBAKIR'ın merkez Bağlar İlçesi'nde çocuklara ve gençlere Kuran ve dini konularda dersler verildiği söylenen Takva Eğitim ve Okuma Salonu'nun sorumlularından Nihat Turan, elektrik tesisatına polisin yerleştirdiğini öne sürdüğü dinleme cihazı bulunduklarını söyledi.
 
Hiç bir gizli faaliyetleri olmadığını, okuma salonunun herkese açık olduğunu belirten Nihat Turan, hiç bir gruba ve cemaate bağlı olmadıklarını söyledi. Okuma salonuna gelenlere sadece Kuran öğretim sünneti anlattıklarını belirten Turan, dileme cihazı bulunmasıyla ilgili de şunları söyledi:

"Elektrik buatlarında bulduğumuz ses dinleme cihazlarında, faturalı bir hatta ait olan sim kart vardı. Biz kendi imkanlarımızla yaptığımız araştırmada bu hattın Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Harekat Daire Başkanlığı'na ait olduğunu belgeleriyle ortaya çıkardık. Tam 6 aydır bu hattın faturası Terörle Mücadele Harekat Daire Başkanlığı tarafından ödeniyor. Bu sim kartlar Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi'ne gönderilmiş orası da bizim dinlemede kullanmış."

Ramazan YAVUZ/DİYARBAKIR, (DHA)