İnsan beyninin çok ilginç özellikleri olduğu ve hala tamamen ortaya çıkarılamayan becerileri biliniyor.  Fakat bir sesi olduğu ilk defa ortaya çıktı.
Stanford Üniversitesi'nde görev yapan  Josef Parvizi ve Chris Chafe isimli iki bilim insanı epileptik nöbet geçiren bir hastanın beyin sinyallerini insan kulağının duyabileceği bir frekans aralığında kaydetti.

Ürettikleri steteskop sayesinde insan beyninin çıkardığı sesleri kaydetmeyi başaran bu iki bilim insanı dinleyenleri şoke ediyor. Beyinden çıkan sesler sanki bir yaratığın konuşması ya da bilimkurgu filmlerindeki uzaylıların çıkardığı seslere benziyor.

İnsan beyninin hafıza kapasitesi ne kadar ?


İnsan beynini henüz keşfedilmemiş bölgeleri olan bir okyanusa benzetsek hata etmiş olmayız. Birçok özelliği hala net olarak bilinmiyor. Fakat yapılan bazı araştırmalar bize hafızamızın ne kadar bilgi depolayabildiğini biliyoruz.

Beynimizde yaklaşık 20 milyar civarındaki korteksimizde hücre var. Bunlar arasında trilyon kere bağlantı olursa yaklaşık 2,5 milyon GB hafızamız var. Bu hafıza 300 yıl süren HD filmi kaydetmek anlamına  geliyor.