Instagram ‘da yapmanız gereken 5 önemli gizlilik ayarı Aylık 500 milyondan fazla kullanıcısıyla profilinizi ve yayınlarınızı görebilme potansiyeline sahip bir kitle, muazzam bir şey. Profilinizi ve içeriğinizi güvende tutmak için yapabileceğiniz birkaç basit adıma göz atmak istiyoruz.
Konum verilerinin gizlenmesi Tüm yayınlarınızın coğrafi verilerini yabancılarla paylaşılmasını istemeyebilirsiniz. Geçmişteki yayınlardan konum bilgilerini kaldırmak için yayına gidin ve ekranınızın sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunun. “Düzenle” yi seçin. Yayının üst kısmındaki konum bilgilerine hafifçe dokunun ve “Konum Kaldır” seçeneğini etkinleştirin.
Konum bilgilerinizi açığa çıkaran gelecekteki yayınları otomatik engellemek için, Instagram’ın telefonunuzun konum verilerine erişimini iptal edebilirsiniz. IPhone sahiplerinin Ayarlar menüsüne gitmeleri, ardından “Gizlilik” kısmından “Konum Hizmetleri” ne tıklamaları ve listeden Instagram seçip konum erişimini “Hiçbir zaman” olarak değiştirin.
Sizi rahatsız eden kullanıcıları engelleyin Birçok sosyal serviste olduğu gibi sizi rahatsız eden Instagram kullanıcılarını engelleyebilirsiniz. Bunu yapmak gelecekteki paylaşımlarınızı görmesini engelleyecektir.
Bir kullanıcıyı engellemek için profil sayfalarına gidin ve ekranınızın üst kısmındaki üç noktayı tıklayın. Görünen menüden “Kullanıcıyı Engelle” yi seçin. Etiketlendiğiniz yayınları kendiniz onaylayın Instagram’ın varsayılan ayarları, birisi bir fotoğraf veya video etiketlediğinde otomatik olarak profilinize eklenir şeklindedir. Başkalarının görebileceği bir şeye Sizin karar vermeniz için bunu değiştirmek iyi bir fikir. Bu işlevselliği elde etmek için uygulamanızın ayarlarında hızlı bir değişiklik yapmanız gerekir. Profilinize gidin ve ekranın sağındaki, içinde kişi olan kare simgeye tıklayın. Bir kullanıcıyı engellemek için profil sayfalarına gidin ve ekranınızın üst kısmındaki üç noktayı tıklayın. Görünen menüden “Kullanıcıyı Engelle” yi seçin. Etiketlendiğiniz yayınları kendiniz onaylayın Instagram’ın varsayılan ayarları, birisi bir fotoğraf veya video etiketlediğinde otomatik olarak profilinize eklenir şeklindedir. Başkalarının görebileceği bir şeye Sizin karar vermeniz için bunu değiştirmek iyi bir fikir.
Instagram ‘da yapmanız gereken 5 önemli gizlilik ayarı
Bu işlevselliği elde etmek için uygulamanızın ayarlarında hızlı bir değişiklik yapmanız gerekir. Profilinize gidin ve ekranın sağındaki, içinde kişi olan kare simgeye tıklayın.
Genel bir Instagram gönderisine hashtag eklediğinizde, yayın ilgili hashtag sayfasında görülecektir. Eşzamanlı etiket, içeriği keşfedilebilir yapmak için mükemmel bir seçenektir, ancak fotoğrafların ve videoların yabancılar tarafından görüntülenmesini istemiyorsanız, kullandığınız hashtaglerin miktarını sınırlamak iyi bir fikir olacaktır. Özel moda alma Son olarak, yukarıdaki adımlar sizi güvende hissettirmek için yeterli değilse Instagram’daki gizliliğinizi korumanın en iyi yolu hesabınızı genele kapatarak özel moda geçmektir. Özel hesap şekline aldıktan sonra, yalnızca takipçileriniz gönderilerinizi görecek ve yeni kişiler içeriğinizi ve takipçi listenizi veya takip edenleri görmek istiyorlarsa size bir takip isteği göndermek ve Sizden onay beklemek zorunda kalacaklar. Instagram’ın resmi uygulamaları vasıtasıyla yalnızca özel bir hesaba geçebilirsiniz. Ekranınızın altındaki kişi şeklindeki simgeye dokunarak profil sayfanıza gitmeniz gerekir.
Ardından, (dişli) ayar simgesine (veya Android cihazlarda üç noktaya hafifçe vurun) ve özel bir hesaba geçme seçeneğini görmek için kaydırın. Ardından Özel hesap seçeneğini aktif edin. (Teknoformat)