ERZURUM, (DHA)- Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesinde düzenlenen Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Ulusal Kongresi'ne katılan bilim adamlarını ağırladı.
Akademisyenler onuruna Müceldili Konağında bir yemek veren Başkan Mehmet Sekmen, ülkemizin mesleki ve etik değerlere saygılı, çevre bilincine sahip, ömür boyu öğrenmeyi, bilgiyi paylaşmayı ilke edinen mühendisler yetiştirdiğine işaret etti. Uluslararası alanda yarışabilecek nitelikte, çağdaş bilgilerle donanımlı, ulusal ve evrensel kültüre, liderlik özelliğine sahip inşaat mühendislerinin önemine dikkat çeken Sekmen, şunları söyledi:
"Günümüzde kentsel dönüşüm projeleriyle, yaşanabilir ve yüksek standartlarda yenilenmiş kentler kurmaya çalışan biz yerel yönetimin temsilcileri, kuşkusuz bilime yön veren çalışma ve projeleri yakından takip etmekteyiz. Yaklaşık 91 yıldır dünyanın gündeminde yer alan 'Zemin Mekaniği' bilindiği gibi temel mühendisliğin geleceğine yön vermiştir. Kurulduğu günden beri bilimi en doğru ve en etik şekliyle uygulayan,  yenilikçi yöntemler kazandıran Zemin Mekaniği ve Geoteknik Mühendisliği Derneği'ne şimdiye kadar yaptığı çalışmalar ve inşaat sektörüne kazandırdığı yeni ufuklardan ötürü teşekkür ediyorum."
Başkan Sekmen'in konuşmasından sonra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Selami Keskin, yaptıkları yatırım ve projeler hakkında bilgi verdi.