Edinilen bilgiye göre; Fethiye’nin merkezinden aldığı yolcuları Tasyaka mahallesine götüren Zafer Halimoğlu idaresindeki 48 DM 669 plakalı Muğla Büyük Şehir Belediye otobüsü Taşyaka dolmuş durağı yanındaki son durakta saat 14.45 sıralarında yolcularını indirdi. İddialara göre Otobüste yaşlı olarak bulunan iki kişiye sürücü Zafer Halimoğlu yardım etmek için koştu. Sürücü yaşlı vatandaşların elindeki ağır eşyaları alıp onları indirdiği anda el frenini çekmesine rağmen otobüs yavaşça hareketlendi.

Sürücü Zafer Halimoğlu otobüsün rampa aşağı hareketini önlemek için çaba gösterse de başarılı olamadı. 50 kişi kapasiteli belediye otobüsü rampa aşağı giderek 377. sokaktaki Taşyaka Hill Sitesi avlusuna 2 buçuk- 3 metre yükseklikten uçtu. Otobüs site içindeki Fatma Kabakoğlu’na (47) ait binaya büyük bir gürültü ile çarparak yan yattı. Otobüsün çarptığı binanın zemin katında oturan Fatma Kabakoğlu’nun oturma odasında 1 metreye yakın geniş bir delik oluşup binada yer yer çatlaklar oluşup hasar meydana geldi.

SÜRÜCÜ ŞOK İÇİNDE İZLEDİ
Belediye otobüsünün büyük bir gürültü ile site bahçesine uçtuğunu görenler yardıma koştu. Otobüsün içinde kimsenin bulunmadığı öğrenilince hemen herkes derin bir oh çekti. Fethiye Emniyet Müdürlüğü Trafik ve Polis ekipleri yardıma koşarak uçan otobüsün çevresinde güvenlik şeridi çekti.

Gürültüyü duyanlar kaza yerine koştu. Vatandaşlar cep telefonlarıyla otobüsü görüntülemeye çalışırken otobüs sürücüsü Zafer Halimoğlu otobüsü büyük bir şok içinde şaşkınlıkla izledi. Muğla Büyük Şehir Belediyesi Ulaştırma Daire Başkanı Alper Kolukısa ve itfaiye görevlileri olay yerine gelerek inceleme ve araştırmada bulundular. Kaza ile ilgili soruşturmayı Fethiye ilçe emniyet müdürlüğü ekipleri yürütüyor. Otobüsün içindeki kamera görüntülerinin de inceleneceği öğrenildi.

SÜRÜCÜ “EL FRENİ ÇEKİKTİ” 
Belediye otobüsünün sürücüsü Zafer Halimoğlu polise kaza anını anlatırken gazetecilerin sorusu üzerine de yaşlı bir amcanın poşetini indireyim dedim. Bir döndüm arkama bir baktım araba kayıyor. Önüne geçtim tuttum ama tutamadım. El freni çekikti” diye konuştu.

“BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ KOPTU”
Kazayı gören çevre sakinleri büyük bir gürültü duyup koştuk. Otobüsün vitesi boşta olunca buraya kadar sürücüsüz şekilde gelip bu yükseklikten aşağıya uçmuş. O anda deprem oldu zannettik. Bina sallandı. Kedilerimiz köpeklerimiz de korktular” diye konuştular. 
Yolcu otobüsü sitenin avlusuna uçtu