Çevredeki güvenlik ve MOBESE kameralarını inceleyen polis, patlamanın sebebinin canlı bomba saldırısı olduğunu belirledi.
Alana 1 kilometre mesafedeki bir otoparka günler önce bırakıldığı anlaşılan otomobilin, patlamanın olduğu salı sabahı olay yerine genç bir kadın tarafından bırakıldığı belirlendi.
Polis otopark görevlisinin, aracı kullanan başörtülü kadına "Hayırdır, otomobili otoparkta mı unuttunuz?" diye sorduğunu, bunun üzerine genç kadının "Hayır bir işim vardı, o yüzden otoparkta kaldı" yanıtını verdiğini de tespit etti. Kamera kayıtlarından otomobilin yüklü olduğu ve arka koltuğunda da 2 büyük koli bulunduğu belirlendi.
Olay yerinde yapılan incelemelerde, sadece motor kısmı kalan otomobilin çevresinde genç bir kadına ait el ve vücut parçaları ile saçlar bulundu. 'Parçalar bu kadına mı ait?' sorusuna yanıt arayan ekipler, vücut parçalarını incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderdi.
Görüntülerden de başörtüsü ve güneş gözlüğü takan genç kadının park ettikten sonra araçtan ayrılmadığını belirlendi. Öncelikle otomobili kiralayan kişiyi tespite çalışan polis, kadına yardım eden kişiler olup olmadığını araştırıyor.
KİMLİĞİ BELİRSİZ CESET
Bu arada Adli Tıp Kurumu'nda 6'sı polis olmak üzere 10 kişinin kimlik bilgileri tespit edilirken, sivil olduğu bildirilen ve bir erkeğe ait cesedin kimliği ise henüz belli olmadı. Polis, parmak izi ve DNA üzerinden kimliği belirlemeye çalışıyor.
BURSA'DAKİ EYLEMDE DE BAŞÖRTÜSÜ TAKMIŞTI
Bursa'da 28 Nisan'da Ulu Cami girişinde bombalı saldırı gerçekleştiren Eser Çali de kamufle olmak için başörtüsü takmıştı. Bursa'daki saldırıyı TAK üstlenmişti.
KAYNAK: HABERTÜRK