Üniversiteli Özgecan’ı öldürüp yakmışlar
Mersin’in Tarsus ilçesinde 2 gündür aranan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan (20) bir dere yatağında cesedi yanmış olarak bulundu. Özgecan’ı bıçaklayarak öldürdükten sonra cesedi yaktıkları iddia edilen şüphelilerden 3’ü yakalanıp gözaltına alındı.
Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecan Aslan’a ulaşamayan ailesi, polise kayıp başvurusu yaptı. Genç kız, ailesi, arkadaşları ve polis tarafından her yerde aranırken, önceki akşam Tarsus- Mersin- Adana arasında yolcu taşıyan 33 B 8756 plakalı minibüsün sürücüsü Suphi Altındöken (26) jandarma noktasında durarak otoyola nasıl çıkacağını sordu. Minibüsün tarif edilen yol yerine ormanlık alana doğru gitmesinden şüphelenen jandama takibe başladı. Jandarma ekibi, peşinden gittiği minibüsü durdurup arama yaptı.
Sürücü Altındöken ile yanındaki babası Necmettin Altındöken (50)ve Fatih Gökçe’nin (20)bulunduğu minibüste kan izlerine rastlandı. Altındöken, müşteri olarak aldıkları 2 yolcunun kavga ettiğini o yüzden lekelerin olduğunu ileri sürdü. Gözaltına alınan 3 şüpheli, işlemlerin ardından serbest bırakıldı.

Önce şapkası bulundu
Araştırmayı sürdüren jandarma, Özgecan Aslan’ın kayıp bilgisi üzerine tekrar minibüsü aramaya başladı. Araç, içinde Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe ile birlikte ele geçirildi. Minibüste yeniden yapılan aramada bulunan bir kadın şapkası, baba Mehmet Aslan’a gösterildi. Aslan, şapkanın kızına ait olduğunu söyleyince sorgulanan Altındöken ve Gökçe, genç kızı bıçaklayarak öldürdüklerini, cesedini benzin dökerek yaktıklarını, ardından da Çamalan köyü Alman mezarlığı yakınındaki Cin Deresi yatağına attıklarını itiraf etti. Kaçan üçüncü zanlı da geç saatlerde yakalandı.

ÖFKELİ KALABALIK CİNAYET ZANLILARINI LİNÇ ETMEK İSTEDİ
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde öldürüldükten sonra cesedi yakılan üniversiteli Özgecan Aslan'ın cinayet zanlısı olarak aranan Suphi A. yakalandı. Gözaltına alındıktan sonra sağlık kontrolü için Tarsus Devlet Hastanesi'ne götürülen zanlıları, hastanede toplanan kalabalık linç etmek istedi. Polis ve jandarma öfkeli kalabalığı güçlükle yatıştırdı.
Cinayetle ilgili araştırmasını sürdüren polis ve jandarma ekipleri, akşam saatlerinde firari Suphi A.'yı, saat 21.00 sıralarında Fatih Mahallesi'nde bir alış veriş merkezinin yakınlarında saklanırken yakalandı. Gözaltına alınan şüpheli önce sorgulanlak için emniyete götürüldü. Burada işlemleri yapılan Suphi A., babası Necmettin A., ile Fatih G., sağlık kontrolü için Tarsus Devlet Hastanesine getirildiler. Jandarma ve polis ekipleri çevrede geniş güvenlik önlemi alırken, hastanede bulunan kalabalık cinayet zanlılarına saldırarak linç etmek istediler. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler, polis ve Jandarma ekipleri tarafından kordon oluşturularak hastaneden çıkarıldı. Şüphelilerden Suphi A.'nın jandarmada, Necmettin A. ile Fatih G.'nin ise polisteki sorgusu devam ediyor. Arkadaşı teşhis edemedi
Dün sabah şüphelilerin gösterdiği yerde genç kızın kısmen yanmış cesedi bulundu. Cenaze, Özgecan’ın Tarsus’ta en son birlikte görüldüğü kız arkadaşına gösterildi. Cesedi teşhis edemeyen, ancak kıyafetleri görünce arkadaşına ait olduğunu söylerken fenalaşan kızı jandarma güçlükle sakinleştirdi.  Çarşamba günü okuldan birlikte çıktıklarını bir AVM’de yemek yedikten sonra akşam saatlerinde minibüse bindiklerini anlatan arkadaşı, “Ben yolda indim o da evine gitmek üzere devam etti. Aynı gece kayıp olduğu bilgisini aldık” dedi. Aslan ailesi de cenazesinin kızları Özgecan’a ait olduğunu, minibüsteki şapka ve kıyafetlerinden teşhis etti.

 

Kimliği DNA ile belirlenecek
Yüzüyle birlikte vücudunun bir bölümü yanan cenazenin kesin olarak Özgecan Aslan’a ait olduğunu belirlemek için aile fertlerinden alınan DNA örnekleri ile karşılaştırma yapılacak. Gözaltına alınan Necmettin Altındöken ve Fatih Gökçe’nin sorgusu devam ederken ilk gözaltına alındıklarında minibüsü kullanan şoför Suphi Altındöken’in yakalanması için çalışma başlatıldı.

 Zanlılar yakalandı

Mersin'in Tarsus ilçesinde 3 gündür kayıp olan üniversiteli genç kız Özgecan Aslan yakılarak, öldürülmüş olarak bulundu. 2 katil zanlısının yakalandığı olayda son firar zanlı da ele geçirildi

Alınan bilgiye göre, Çağ Üniversitesi'nde Psikoloji bölümünde okuyan Özgecan Aslan (20), 11 Şubat 2015 günü okuldan çıktıktan sonra Tarsus'ta bir alışveriş merkezinde arkadaşıyla birlikteydi.

Alışveriş merkezinde arkadaşından ayrılan ve ikamet ettiği Mersin'e gitmek isteyen Özgecan Aslan, iddiaya göre şehirlerarası sefer yapan minibüse bindi. O saatten sonra Özgecan Aslan'dan haber alınamayınca ailesi tarafından kayıp başvurusu yapılmıştı.

SON ZANLI DA YAKALANDI
Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, sabah cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, firari zanlısı A.S.A., Tarsus Fevzi Çakmak Mahallesi'nde yakalandı. Olay sonrasında gözaltına alınan baba N.A. (50) ve zanlının arkadaşı F.G. (20) jandarma ve polisin sıkı önlemleri altında sağlık kontrolünden geçirildi. Sanıkların sağlık kontrolüne getirilmesi esnasında acil serviste bulunan bazı hasta yakınları şahıslara saldırdı.

Tarsus ilçesinde, sabah cesedi bulunan üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın, firari zanlısı A.S.A., Tarsus Fevzi Çakmak Mahallesinde yakalandı. A.S.A. (26) ile olay sonrasında gözaltına alınan baba N.A. (50) ve zanlının arkadaşı F.G. (20) jandarma ve polisin sıkı önlemleri altında Tarsus 70. Yıl Devlet ve Tarsus Devlet Hastanesi ek binasına götürülerek sağlık kontrolünden geçirildiler.