3 yaşındaki oğlunu öldürmüştü... Anne çark etti


Oğuz K.’nin sorgusu, baro tarafında atanan avukatın duruşmaya gelmemesi nedeniyle yapılamadı. Karakola giderek eşi Oğuz K.’nin 3 yaşındaki oğlunu döverek öldürdüğünü yönünde ifade verip bu davanın açılmasını sağlayan anne Fatma K., ilk duruşmada ifade değiştirdi. Fatma K., "Kocamı sevmediğimden ve istemediğimden öyle ifade verdim. Oğlumun dövülerek öldürülmesi diye bir şey yok" dedi.

Bakırköy 12. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada, "Yakın akrabayı öldürme" ve "Eziyet" suçlarından 24 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan Oğuz K.ve "Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme" ile "Bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme" suçlarından 8 yıl hapis cezası istemiyle tutuksuz yargılanan müşteki sanık Fatma K. hazır bulundu. Duruşmaya avukat yollayan Aile ve sosyal Politikalar Bakanlığı katılma talebinde bulundu, mahkeme bu talebi kabul etti.
Mahkeme, İstanbul Barosu tarafından atanan avukatın gelmemesi nedeni ile Oğuz K.’nin ifadesini almadı. Avukat istemeyen Fatma K. ise ifade verdi. Oğlunun dövülerek ölmediğini savunan Fatma K., "Oğlum dövülerek öldürülmesi diye bir şey yok. Ben kocamı istemiyordum sevmiyordum. O yüzden o zaman bu şekilde anlattım" dedi.

Oğlu İzzet Aydın K.’nin doğumundan sonra eşini terk ettiğini söyleyen 5 çocuk annesi Fatma K., "Çocukları da Bahçelievler çocuk yetiştirme yurduna vermiştim. Olaydan 1 yıl önce tekrar barıştık bir araya geldik. Çocukları yurttan geri aldık. Yurt müdürü, ‘çocukların bir yerine bir şey olursa onları geri alırım’ dedi. Olaydan önce kaplıca için minibüsümüzle Bursa’ya gittik. Ormanlık alanda piknik yapıyorduk. Eşim arabayla geri geri giderken İzzet’e çarpmış. Benim bundan 4 gün sonra haberim oldu. Olay anında haberim olmadı. Sadece kardeşleri İzzet’in düştüğünü söylediler. İzzetin sırtında morluklar çizikler, alnında da morluk vardı. Eşim eczaneden merhem almış sürmüş. Daha sonra AVM’ye gittik. İyiydi İzzet. 4 gün sonra öğrendiğimde ‘hastaneye gidelim’ dedim. Eşim, ‘Bizim dövdüğümüzü sanırlarsa çocukları elimizden alırlar’ dedi. Götürmedi" iddiasında bulundu.

Oğlu İzzet Aydın K.’nin İstanbul’da kazadan 2-3 hafta sonra öldüğünü söyleyen Fatma K., "Eşim çocukları dövmezdi. Bana yapardı anca. Olay günü İzzet bizim yatak odasında yatıyordu. Diğer çocuklarım dışarıda oynuyorlardı. İzzet’e yemek yedirip tekrar yatırmıştım. Ben mutfakta bulaşık yıkarken küt diye bir ses geldi içerden. Gittiğimde İzzet düşmüştü. Gözleri kaymıştı. Nefes alamıyordu. Eşime haber verdim. Çocuğa suni teneffüs ve kalp masajı yaptı. Sonra ’çocuk öldü’ dedi. Gardırobun önünde 3 saat ağladı. ‘Polise gidelim’ dedim. ’Çocukları alırlar elimizden, gömelim’ dedi. Çocuğu sarıp balkona koydu. 2 gün orada durdu. Araç kiralayıp Bursa’ya gittik. Çöp döküm yerinde durduk. Ben çocuklarla arabada bekledim. Eşim, İzzet’in içinde bulunduğu çantayı alıp gitti. Sonra çantasız geldi" dedi.

EŞİNDEN ŞİKAYETÇİ OLMADI

Oğlunu gömdükten sonra Bursa’ya arkadaşlarına gittiklerini belirten Fatma K., "Bursa’da S.A., ve C.A.’nın evinde kaldık. Ben onlara İzzet’in öldüğünü söyledim, ’astımdan mı yoksa babasının çarpmasından mı belli değil’ dedim. Babasının çocuğu gömdüğünü söyledim. Onlar da ‘polise git söyle’ dediler. ‘Ya beni de suçlu bulurlarsa’ dedim. ‘Eşim çocuğu dövüyordu dersin’ dediler. ‘Git şikayetçi ol sonra yanımızda kal’ dediler. Ben o yüzden öyle ifade verdim" dedi.

‘ÇOCUKLARA BEN İFADE VERDİRDİM’

Mahkeme başkanının, polis ve savcılık ifadesinde eşinin oğlunu döverek öldürdüğü yönünde ifadesi bulunduğunu, iki ifade arasındaki çelişkiyi hatırlatması üzerine Fatma K., eşini sevmediği için savcılıkta böyle ifade verdiğini, şimdiki ifadesinin doğru olduğunu söyledi. Mahkeme başkanının, 7 ve 9 yaşındaki çocuklarınız da eşinin ölen oğlunu dövdüğü yönünde ifadeleri var, buna ne diyorsun?" sorusu üzerine, Fatma K., "Ben çocuklara böyle ifade verdirdim. Eşimden şikayetçi değilim" şeklinde konuştu.

Olaydan sonra 2.5 ay Bursa’daki arkadaşları S.A. ve C.A.’nın evinde yaşadığını, bu çiftin kendisin zorla dilendirdiğini, ayrıca C.A.’nın tecavüzüne uğradığını söyleyerek, "Tecavüz nedeniyle C.A.’dan şikayetçi oldum. Bu nedenle C.A. hakkında Bursa’da dava açıldı" dedi.

‘MİLLETİN YÜZÜNE BAKAMAZ OLDUM’

Oğuz K., duruşma çıkışı kendisini görüntüleyen basın mensuplarına, "Anlatacağım size, doğruyu yazın. Ya ben milletin yüzüne bakamaz oldum. Çoluğuma, çocuğuma zarar verecek bir adam değilim. Beni mahallede 3-4 sene oturduğum komşularıma soracaksınız. Ondan sonra yalan yanlış yazın. Oğlumla kızım derse ki babam bizi dövüyor, bilin ki doğrudur" dedi.

İDDİANAMEDEN SORUŞTURMA DURUŞMADA İFADE DEĞİŞTİREN FATMA K.’NİN ŞİKAYETİYLE BAŞLAMIŞTI

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, 18 Ekim 2014 tarihinde Bursa Orhangazi Asayiş Büro Amirliği’ne giden Fatma K.’nin, eşi Oğuz K.’yi 6 Ekim 2014 tarihinde 3 yaşındaki oğlu İzzet Aydın K.’yi döverek öldürdüğü yönünde şikayet ettiği belirtiliyor. İddianamede, Fatma K.’nin eşi Oğuz K.’nin öldürdüğü İzzet K.’yi streç filme sararak iki gün balkonda beklettiği, ardından da bir çantaya koyarak Bursa Orhangazi’de hurdalık alana gömdüğü ifade ediliyor. Şikayet üzerine Oğuz K.’nin aynı gün gözaltına alındığı belirtilen iddianamede, çocuğun gömüldüğü ifade edilen Orhangazi’deki hurdalık alanda arama yapılmasına rağmen cesede ulaşılamadığı belirtildi.

İddianamede, Oğuz K. için "Yakın akrabanın ölüme sebebiyet verecek şekilde kasten yaralama" ve "Eziyet" suçlarından 24 yıla, eşi Fatma K. için de "Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme", "Bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeme" suçlarından 8 yıla kadar hapis cezası istendi.