Şoray’a, Beykent Üniversitesi tarafından düzenlenen törenle fahri doktora unvanı verildi. Öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören ünlü sanatçı Şoray, çok acılı günler geçirildiğini belirterek, “Masum insanlarımızı kaybettik, yüreğimiz karardı. Artık sevgiyle, kardeşlik duygularıyla ve milletçe kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi. 

Ayazağa Yerleşkesi’nde düzenlenen törene, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Karahan, ünlü sinema sanatçısı Türkan Şoray, üniversite mütevelli heyeti, belediye yetkilileri, sanatseverler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Şoray onlarla bol bol fotoğraf çektirdi. Ardından ünlü sanatçı kucağına aldığı bebekle samimi pozlar verdi.

Törende konuşan ünlü sanatçı Şoray'a rektör tarafından fahri doktora verildi ve cübbe giydirildi. Unvan verilmesinin ardından duygu ve düşüncelerini paylaşan Şoray geçtiğimiz günlerde Ankara Kızılay’da yaşanan terör saldırısına dikkat çekti. Şoray, “Çok acılı günler geçiriyoruz, masum insanlarımızı kaybettik, yüreğimiz karardı. Artık sevgiyle, kardeşlik duygularıyla ve milletçe kenetlenmemiz gerektiğini düşünüyorum” dedi.

“İYİ Kİ SİNEMACI OLMUŞUM VE HAYATIMI BUNA ADAMIŞIM”

Hayatın kendisine birçok güzellik verdiğini söyleyen Türkan Şoray, "Beykent Üniversitesi’nin değerli bilim insanları, akademisyenleri ve sinema öğrencileri değerlendirilerek böyle onurlandırılmak, ömrümün sonuna kadar benim için unutamayacağım bir anı olacak. Bu onuru ömrümün sonuna kadar gururlu taşıyacağım. Bu yaşam da bir ayrılacak ve hayatın çok büyük bir lütfüdür. Şu anların değerini o kadar iyi biliyorum ve mutluyum ki, bu mutluluğu yaşattığı için teşekkür ediyorum. İyi ki sinemacı olmuşum ve hayatımı buna adamışım. Sinema bana işte bu güzellikleri verdi. Teşekkürler sinema diyorum” ifadelerini kullandı. Şoray'ın konuşması sırasında zaman zaman duygulandığı da görüldü.

“KENDİMİ HİÇBİR ZAMAN STAR OLARAK GÖRMEDİM, GÖREMİYORUM”

Yıllarca sinemaya emek verdiğini söyleyen Türkan Şoray konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Hepimiz sinema emekçisiyiz. Ben kendimi hiçbir zaman star olarak görmedim, göremiyorum. Çünkü burada sinemacı olmak isteyen arkadaşlarda bilir. Sinema emek isteyen bir sanat ve kolektif dalıdır. Onu aşkla sevmek lazım. Böyle bir onura layık görüldüm ise bunda yıllardır birlikte çalıştığım yönetmenlerimiz, set arkasındaki arkadaşlarımız, senaristlerimizin bende emekleri var, onlara çok şey borçluyum. Belki onların sayesinde bu onura eriştim. Onlara da buradan çok teşekkür ediyorum.”
Törenin ardından Şoray üniversite yetkilileriyle birlikte fuaye alanını gezdi.