Tunceli il merkezine yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta bulunan Anafatma mevkiinde Munzur çayı kenarında olta ile balık avlayan vatandaşlar, çay içinde çalılıklara takılmışy bir çanta buldu. Çantayı su kıyısına getirerek açan amatör balıkçılar, içinde vucudunun tamamı bezlere sarılmış bir kız bebek cesedine rastladı. Durumu hemen jandarmaya HABER veren balıkçılar, çantayı olay yerine gelen ekiplere teslim etti. Tunceli Jandarma Komutanlığı'na bağlı olay yeri inceleme ekipleri çantayı inceledikten sonra açtı. Açılan çanta içinde bezlere sarılarak canta içine konulmuş ve ağzı kapatılmış canta içinde bulunan boğulmuş bebek cesedi dışarı çıkarıldı. Jandarma ekiplerinin yaptığı ilk incelemede bir günlük olduğu tahmin edilen bebeğin göbek bağının henüz kesilmediği ve muhtemelen 1 günlük kız bebek olduğu anlaşıldı. 

Jandarma tarafından Tunceli Devlet Hastahanesi morguna kaldırılan bebek cesedi üzerinde yapılan ön incelemede bebeğin sağlıklı doğduğu kilosu ve boyunun standartlar dahilinde ve bir günlük olduğu tesbit edildi. Bebek cesedi daha ayrıntılı inceleme yapılmak üzere Cumhuriyet savcılığının talimatı ile Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Cumhuriyet savcılığının başlattığı soruşturma kapsamında bebekten alınan kan örnekleri ile yola çıkılarak ilk olarak annesinin kimliğinin belirlenmesi icin çalışma başlatıldı. Tunceli genelindeki hamile kadınlar üzerinde çalışma başlatılırken Tunceli yönünden Oavıcık ve Munzur vadisi güzergahındaki tüm mobese kameraları da incelemeye alınarak çocuğunu munzur suyuna atarak boğan cinayet zanlısı aranmaya başlandı.