İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Narkotim ekiplerine geçtiğimiz cumartesi günü uyuşturucu satıldığı yönünde bir ihbar geldi. 
İhbarı değerlendiren polis ekipleri uyuşturucu satışı yaptığını belirlediği Suat Ş. ve beraberindeki şüphelilere yönelik çalışma başlattı. Polis bir süre Suat Ş.'yi ve Silivri Kapı kale surlarına giren çıkanları takibe aldı. Şuat Ş.'nin surların arasında baraka yaptığını tespit etti. Ekipler, şüphelilerin dikkat çekmemek için Fatih Belediyesi'ne ait 'Fen İşleri Müdürlüğü çevreye verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz' yazılı bir belediye tabelası koyduklarını belirledi. Ekipler 17 Ağustos günü bölgeye operasyon yaparak Suat Ş.'nin de aralarında bulunduğu 2'si kadın 10 şüpheliyi gözaltına alındı. 

SURİYELİ ÇİFTE İŞKENCE VE TECAVÜZ 
Polis operasyon sırasında, barakada baygın halde Suriye uyruklu Ali H. ve eşi Hulud H.'yi buldu. Suriyeli çiftin bacak, boyun ve ayaklarında yanıklar olduğunu gören ekipler Suat Ş.'nin Suriyeli karı ve kocayı zorla tutarak işkence ettiği belirledi. 
Emniyet yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Ali H.'nin ilk ifadesinde köpek tasmalarıyla sur duvarına bağlandıklarını öne sürerek, günlerce aç susuz bırakıldığını, ayağını piknik tüpüyle yaktıklarını ve eşi Hulud H.'ye de tecavüz edildiğini söylediği öğrenildi. Suriyeli çiftin, Suat Ş.'den şikayetçi oldukları öğrenildi. Narkotim ekipleri, yaptığı aramalarda 3 tabanca, 2 pompalı tüfek, 111 parça tüp içinde 83 gram metamfetamin, 549 gram esrar ve bin 155 TL para ele geçirildi.

ŞEBEKE LİDERİ TUTUKLANDI, 9 KİŞEYE PARA CEZASI
Operasyonda gözaltına alınan şebeke lideri Suat Ş.'nin emniyette yapılan incelemesinde uyuşturucu satmak, hırsızlık, gasp, adam kaçırmak, ruhsatsız tabanca bulundurmak gibi 13 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler mahkemeye sevk edildi. Suat Ş.'nin hürriyeti yoksun kılma, cinsel saldırı, uyuşturucu madde ticareti yapmak ve ruhsatsız tabanca bulundurmak suçundan çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüphelilere ise ruhsatsız silah bulundurmak ve üzerlerinde yakalanan uyuşturucular sebebiyle para cezası verildiği öğrenildi. 

POLİS KAMERASI BARAKANIN İÇİNDE
Polis ekipleri, operasyon sonrasında sur dibine yapılan baraka ve giriş kapılarını görüntüledi. Polis kamerası tarafından kaydediyen görüntülerde, ekipler binaya girilmemesi için konulan tabelayı kaldırarak içeriye girmeleri görüldü. Polis ekipleri içeriye geçtikleri kapıdan sonra bir süre yürüdükleri görüntülere yansıdı. Ekipler barakanın içerisineki odaları tek tek gezdiği görüldü. Bir odada baraka ve çevresini gören güvenlik kameralarının kayıt sisteminin olması dikkat çekti
.