Son dakika haberi: Tohumluk Yaylası'nda düşen helikopterde bölgedeki karakollara bayramlaşmaya giden komutanlarında bulunduğu 15 asker olduğu öğrenildi.
Helikopterin yayladaki olumsuz hava şartları nedeniyle düştüğü öğrenildi. Köylüler enkaza ulaştı. Bölgeye çok sayıda sağlık görevlisi ve asker sevk edildi.


GIRESUN JANDARMA BOLGE KOMUTANI TUGGENERAL MUSTAFA DOGRU (ARŞİV)
Başbakan Binali Yıldırım yaptığı açıklamada Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun yaralı olduğu bilgisini paylaştı.
Kazadan sonra Albay Ünal Bayhan ve bir personel eşinin Alucra Hastanesi'ne yaralı olarak getirildi.


HELİKOPTERDE 15 KİŞİ VARDI
Doğan Haber Ajansı'na göre düşen Sikorsky S- 70 tipi helikopterde 8’i asker, 4’ü personel eşi ve 3 çocuk olmak üzere 15 kişi bulunuyordu.
Bölgedeki karakollara bayramlaşmaya ve şehit ailelerini ziyarete giden askerler ve ailelerini taşıyan helikopterle saat 17.30 sıralarında irtibat kesildi ve ardından düştüğü bilgisine ulaşıldı. Helikopter enkazına ilk ulaşan yayladaki köylülerin yardım ettiği yaralılar, araçlarla Alucra ve Yağlıdere’deki devlet hastanelerine taşınmaya başlandı.
BAŞKAN AKSU: 2 ALBAY ŞEHİT
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, düşen helikopterde 2 albayın şehit olduğunu, 2 asker eşiyle 2 çocuğun da yaşamını yitirdiğini söyledi. 
Başkan Aksu, kazadan sonra hastanelere 7 yaralının getirildiğini ve tedavilerine başlandığını bildirdi.
 

BAŞBAKAN YARDIMCISI CANİKLİ HASTANEYE GİTTİ
Kazanın ardından Giresun Valisi Hasan Karahan bölgeye gitti. AKUT ve sağlık ekiplerinin de olay yerine sevk edildi. 
Ramazan bayramı dolayısıyla Giresun'da bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de Jandarma Bölge Komutanlığı'na geçerek basına kapalı toplantı gerçekleştirdi. Başbakan Yardımcısı Canikli daha sonra yaralıların durumuyla bilgi almak için hastaneye gitti. Canikli'nin yaralıların durumuyla ilgili açıklama yapması bekleniyor.