Şırnak kent merkezinde 14 Mart gecesi saat 23.00'da uygulanan sokağa çıkma yasağı ile birlikte jandarma ve polis özel harekat timlerinin PKK'ya yönelik ortak yürüttüğü, Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çiftçi Operasyonu, genişletilerek sürüyor. Patlayıcı tuzaklanmış hendek ve barikatların temizlenmesi, PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi amacıyla başlatılan operasyonun 8'inci gününde, operasyonlar Bahçelievler, Dicle, Yeşilyurt ve Cumhuriyet Mahallelerinde yoğunlaştı. Bahçelievler, Dicle, Yeşilyurt ve Cumhuriyet Mahallelerinde tespit edilen hedeflere yönelik tankların başlattığı top atışı devam ediyor.

Yeşilyurt Mahallesi'ne giren güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında sıcak temas yaşandı. PKK'lıların karargah ve gizlenme yeri olarak kullandığı bazı binalar, top atışına tutulurken, zırhlı araçlardan PKK'lıların teslim olması için sürekli anonslar yapıldı. Burada güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 4 PKK'lı öldürülürken, 43 EYP etkisiz hale getirildi. 9 PKK’lının da güvenlik güçleri tarafından sağ yakalandığı belirtildi.

Şırnak'ta devam eden operasyonlar kapsamında öldürülen PKK'lı sayısı 37'ye yükselirken, bugün imha edilen 43 EYP ile birlikte imha edilen patlayıcı sayısı da 95 oldu. Bahçelievler ve Dicle Mahallesi’nde bulunan EYP’lerin patlama sesleri tüm şehirde yankılanırken, mahalleden siyah dumanlar yükseliyor.
Güvenlik güçlerinin operasyonlar ise devam ediyor.