SAMSUN İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Arıkan Yücedağ, "2014 yılında Samsun'da 268 siber suç olayı gerçekleşirken, bu rakam 2015 yılının ilk 7 aylık bölümünde 329'a ulaştı.
Bu veriler, siber suçlarda yüzde 100 artış olduğunu gösteriyor" dedi.

Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Arıkan Yücedağ, siber suçları bilişim sistemine girme, özel hayatın gizliliğini ihlal, banka ve kredi kartlarının kötüye kullanılması, kişiye özel verileri hukuka aykırı olarak saklama-paylaşma, bilişim sistemini kullanılarak dolandırıcılık olayları, çocuk istismarı ve pornografisi olarak sıraladıklarını ifade ederek, her geçen gün bu tarz suçların arttığını söyledi. En çok sosyal paylaşım sitelerinin (Facebook, Twitter) hacklenmesi şikayetlerine müdahale ettiklerini belirten Şube Müdürü Arıkan Yücedağ, "Bu sitelerde müşteki ve mağdurların kişisel bilgilerinin paylaşılması, banka ve kredi kartlarının bilgilerinin çalınarak kötüye kullanılması suçları en çok karşılaştığımız suç türleridir" dedi. 

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak emniyet ve jandarma birimlerinden gelen talepler doğrultusunda gerekli teknik desteği sağladıklarını dile getiren Yücedağ, "Bir cinayet ya da intihar olayı meydana geldiğinde kişilerin kullanmış olduğu bilgisayar ve telefonlar üzerinde yapılan incelemelerde bu olayları aydınlatacak bilgilere ulaşabiliyoruz. Mesela Whatsapp, Facebook üzerinden intihar edeceğine dair ya da tehdit aldığına dair paylaşımı varsa bunları alarak adli birimlerin isteği doğrultusunda olayın aydınlanması için kendilerine iletiyoruz" diye konuştu.

Teknolojinin gelişmesi ile beraber siber suçların öne çıkmasının muhtemel dahilinde olduğunu vurgulayan Arıkan Yücedağ, şöyle devam etti:

"Şu andaki konjonktürde baktığımızda, eskiden dolandırıcılık olayları telefon üzerinden oluyordu. Ancak şimdilerde bu tarz olaylar internet üzerinden yapılıyor. Bu da siber suçların önümüzdeki yıllarda en çok karşılaşılan suç olacağının göstergesi olabilir. 2014 yılında Samsun'da 268 siber suç olayı gerçekleşirken, bu rakam 2015 yılının ilk 7 aylık bölümünde 329'a ulaştı. Bu veriler, siber suçlarda yüzde 100 artış olduğunu gösteriyor."