Hakkari'nin Yüksekova ilçesindeki Dağlıca bölgesinde, 15 Ağustos'ta terör örgütü PKK ile girdikleri çatışmada 27 yaşındaki jandarma uzman çavuş İbrahim Taş, şehit olmuştu. Acı olayın ardından aileye taziyeye giden Yılmaz F. isimli şahıs, Harran ilçesinin İmambakır Mahallesi'nde yaşayan ailesine şehit oğullarının bölük komutanı olduğunu söyleyerek, kendisini yüzbaşı olarak tanıttı. Aynı çatışmada omzundan yaralandığını söyleyerek aileye anılarını anlatan Yılmaz F., baba Hüseyin Taş tarafından kent protokolüne de yüzbaşı olarak tanıtıldı. Şehit evinde kurulan taziye çadırında, Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Harran Kaymakamı Temel Ayça, Harran belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ve bir çok üst düzey askeri yetkili ile tanıştırıldı. Kent protokolü ve üst düzey komutanların alnından öptüğü şahıs, ailenin hatırına Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz tarafından tüm masrafları karşılanmak üzere bir otele yerleştirildi.

Şehit Uzman Çavuş İbrahim Taş’ın Hakkari'den gelen asker arkadaşlarının Yılmaz F.'nin anlattıklarının gerçek olmadığını söylemesi üzerine aile durumdan şüphelendi. Jandarmaya bildirirken şahsın, şehidin gerçek asker arkadaşlarıyla yüzleştirilmesinin ardından şehidin komutanı olmadığı anlaşıldı. Bazı lokantalarda ücretsiz yemek de yiyen şahsın asker olmadığı ortaya çıktı. Gözaltına alınan şahsın sorgusunda dolandırıcı olduğu öğrenildi.

Yaşananları anlatan baba Hüseyin Taş, “Onu görünce içimiz yanmıştı, tüm kapılarımızı sonuna kadar açtık. Ağırladık, konuk ettik ama ruh hastası çıktı. Ailesi ile de görüştüm. Kendi ailesini bile ‘uzman çavuşluğu kazandım, ev tutacağım’ diyerek dolandırmış. Tüm şehit ailelerine tavsiyem böyle durumlarda mesafeli yaklaşsınlar. İyice araştırsınlar. Şehidimizin gerçek arkadaşları gelmeseydi anlamamız mümkün değildi” dedi.
Bandajlarla bağladığı omzunda yarası da bulunmadığı belirlenen Yılmaz F.’nin şehidin anıtını yaptırmak bahanesiyle kentteki devlet protokolünü ve aileyi dolandırmayı planladığı ve oynadığı oyunun ortaya çıkmasıyla planlarının suya düştüğü belirtildi.

İl Jandarma Komutanlığı'nda ifadesi alınan zanlı, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. 
Şehidin ailesini 'bölük komutanıyım' diyerek dolandırdı