Edinilen bilgiye göre, Sorgun’da balıkçılıkla uğraşan Mesut Kaplan (31) ve Orhan Ceylan, Emirhan köyü yakınlarında Gelingüllü Barajı’na dün öğle saatlerinde sandalla balık avlamaya çıktı. Barajın ortalarına geldiklerinde havanın rüzgarlı olması nedeniyle sandal alabora oldu. Orhan Ceylan suya düştükten sonra kendi çabasıyla kurtulmayı başarırken, Mesut Kaplan ise suda kayboldu.
Olayı uzaktan gören çobanların haber vermesiyle birlikte olay yerine gelen jandarma ekipleri durumu Sorgun Kaymakamı Ali Arslantaş’a bildirdi. Kaymakam Arslantaş Ankara Emniyet Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma ekiplerinden yardım istedi. Akşama doğru ilçeye ulaşan ekipler sabah güneş doğmasıyla birlikte barajda arama kurtarma çalışmalarına başladı, ancak çabalar bir sonuç vermedi.
Olay yerine gelen Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, "Sanırım bu iki arkadaşımız can yeleği giymemişler, suya açıldıkları sandalda sal benzeri bir şeymiş. Dün öğle civarı iki vatandaşımız uygun olmayan ekipmanlarla balık tutmaya gelmişler. Havanın rüzgarlı ve uygun olmaması sonucu alabora olmuşlar. Durumun jandarmaya bildirilmesi sonucunda Emniyet Genel Müdürlüğü Su Altı Arama ve Kurtarma Ekipleri olay yerine gelmiş, sabah saatlerinden itibaren de olayın yaşandığı bölgede arama ve kurtarma çalışmalarını devam ettiriyorlar. 6 kişilik ekiple sürdürülen çalışmalar, biraz sonra 3 kişinin daha katılmasıyla 9 kişilik bir ekiple devam ettirilecek. Kaybolan vatandaşımızın bulunmaması ihtimaline karşılıkta, Jandarma Genel Komutanlığı’ndan talep edilecek kurtarma ekipleriyle vatandaşımız sağ olarak kurtarılmaya çalışılacaktır. Bekliyoruz, arkadaşlarımızın çalışmalarını takip ediyoruz. Bu arkadaşlarımız zannediyorum can yeleği kullanmamışlar. Babası amcaları akrabaları buradalar bir an önce bu vatandaşın bulunmasını arzu ediyorlar, bizlerde arzu ediyoruz” dedi.
Mesut Kaplan’ın babası Mustafa Kaplan ise oğlunun balıkçılık yaptığını, balık tutarak geçimini sağladığını söyledi. Oğlunun sağ olarak kurtulmasını beklediğini ifade eden baba Kaplan, 2 kız babası olan Mesut’un eşinin 6 aylık hamile olduğunu ve bir çocuk daha beklediklerini belirterek, “Allah’tan bu çocukların başı için yavrumu sağ salim bezi vermesini bekliyoruz” diye konuştu.