İzmir'in Bornova İlçesi'nde, kırmızı ışıkta geçen kamyonun çarptığı otomobilin sürücüsü sanatçı Alaaddin Us yaşamını yitirdi.
İzmir'in Bornova İlçesi'nde, kırmızı ışıkta geçen kamyonun çarptığı otomobilin sürücüsü sanatçı Alaaddin Us (60) kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.
KIRMIZI IŞIKTA GEÇEN KAMYON DEHŞET SAÇTI
Kaza, dün akşam saatlerinde 57. Topçu Tugayı Tuğsavul Kışlası Kavşağı'nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Manisa'dan Bornova doğru giden sürücüsünün ismi öğrenilemeyen kamyon kavşakta kırmızı ışıkta geçti. Bu sırada yeşil ışıkta geçen müzisyen Alaaddin Us kontrolündeki otomobile kamyon yandan çarptı. Kazada sürücü Us olay yerinde feci şekilde can verdi. Otomobilde yolcu durumundaki 41 yaşındaki Olgun Özdemir ile 26 yaşındaki Sevinç Öztürk ağır yaralandı.

ÇEVREDEKİLER AMBULANSI ARADI
Kazayı gören çevredekiler durumu 112 sağlık ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından yaralılar ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi.

KAMYON ŞOFÖRÜ İTİRAF ETTİ
Olay yerinde can veren müzisyen Alaaddin Us'un cenazesi savcının incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Kaza sonrası gözaltına alınan kamyon şoförünün kırmızı ışıkta geçtiğini söylediği belirtildi.

ALAADDİN US KİMDİR?
1960 yılnda dünyaya gelen Alaaddin Us, aslen Tunceli'lidir. Çocukluğu İstanbul Zeytinburnu'nda geçen sanatçı ilk, orta ve lise eğitimini bu semtteki okullarda aldı. Daha sonra ise belediye konservatuarına gidrek müzik eğitimlerine başladı. 1994 yılında ilk albümü 'Ateş Hırsızları'nı piyasaya çıkardı. 1998 'Yaz Gibi Gel' isimli ikinci albümünü piyasa çıkardı. Daha sonra farklı iki albüm daha çıkaran Us, birçok besteye sahip. Bunlardan en bilineni ise 'Türküler Yanmaz' isimli eseridir.