İstanbul’da yeni evli çiftin sanal dolandırıcılıkla kurduğu ultra lüks yaşam pahalıya patladı. İddiaya göre, Beylikdüzü’nde yaşayan Çağatay Y. ve 16 yaşındaki Y.T. sosyal medya üzerinden irtibat kurdukları kredi kartı çetelerinden çok sayıda kişiye ait kart bilgisini satın aldı.

Çağatay Y. bu kredi kartı bilgilerini kullanarak internet üzerinden çok sayıda elektronik ürün ve ziynet eşyası satın aldı. Ardından da bu ürünleri satıp nakit paraya çevirdi. Geçtiğimiz ağustos ayında ise suç ortağı da olan Sibel Y. ile ‘muhteşem’ bir düğünle dünya evine girdi. Hatta çift, evlerini de bu kart bilgilerini kullanarak aldıkları eşyalarla döşedi. Çiftin, ileride sahip olmayı planladıkları bebekleri için fiyatı 15 ile 20 bin TL arasında değişen 3’er adet altın emzik ve biberon aldıkları belirlendi. 

Ancak çiftin, ‘tatlı hayatı’ İstanbul Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelen şikâyetlerle son buldu. Polis, Çağatay-Sibel Y. çifti ile kendilerine yardımcı olan Okan T., Emrah K. ve 16 yaşındaki Y.T.’yi gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen Çağatay- Sibel Y. ile diğer 3 şüpheli tutuklandı. 500 bin TL’den fazla vurgun yaptıkları ortaya çıkan çete üyeleri hakkında 2 ayrı mahkeme tarafından verilmiş yakalama kararı bulunduğu da öğrenildi.