Hakkari Yüksekova'da  terörle mücadele kapsamında başlayan operasyonlar aralıksız sürüyor. Terör örgütü mensupları tarafından açılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların temizlenmesi, huzur ve asayiş için 14 Mart 2016 tarihinde başlayan "Şehit Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu” devam ediyor. Bölgede güvenlik güçleri hız kesmeden çalışmaları sürdürüken, operasyonlar esnasında çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçiyor. tüm bunların yanında teröristlerin planlarını deşifre eden çok önemli bir belge ele yapılan operasyonla ele geçti.

Güvenlik kuvvetleri, yapılan arama tarama faaliyetleri esnasında, teröristler tarafında hazırlanan çok önemli bir belgeye ulaştı. Bu belgede el yapımı patlayıcı tuzaklamak için keşif sonucu belirlenmiş noktalar bulunuyor.

İŞTE O KROKİDE YAZANLAR!!!

 

Bölücü terör örgütü mensuplarınca el yapımı bomba yerleştirmek için belirlenen ilgili noktaların koordinat bilgilerinin yer aldığı belgede "Hakkari Yüksekova Selahaddin Eyyubi Havalimanı Terminal binası, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığı, Yüksekova Lisesi karşısı polis merkezi, Yüksekova 3. Taktik Tümen Komutanlığı, polisevi, kaymakam evi, helikopter pisti, askeri koğuş, bölük deposu, kademe garajı, Şemdinli polis noktası, Şemdinli Yolu Gazi Kavşağı, Amed Çarşısı Kavşağı, Şemdinli yolu beton trafo önü, Şemdinli Yolu eski polis noktası" bulunuyor.

 

BİNALARI TERK ETMEK ZORUNDA KALIYORLAR, FAKAT…

Teröristlere yönelik uygulanmakta olan temizlik operasyonları çerçevesinde teröristlerin ikamet ettikleri evler içinde mevzi hazırladıkları, tünel açtıkları ve kapı girişlerine patlayıcı tuzakladıkları da tespit edilen hainlikler arasında yer alıyor.

Operasyonda barikatların kaldırılması, açıla çukurların kapatılması, patlayıcıların güvenli şekilde imhası için güvenlik güçleri itinalı çalışmalar yürütüyor.

 

PKK SADECE TERÖR ÖRGÜTÜ DEĞİL!

Bölgedeki bulunan askeri kaynaklardan alınan bilgilere göre; operasyonlarda Yüksekova kent merkezinde uygulanan aramalarda ele geçenler, PKK'nın bölücü terör örgütü olmasının yanında "uyuşturucu taciri", "insan kaçakçısı", "kara para aklayıcısı", "çocuk katili", "içinden çıktığını iddia ettiği halkın bizzat düşmanı ve celladı" olduğunu meydana çıkardı.

 

 

Teröristlerin kaldıkları evlerde amonyum nitratla dolu çuvallar bulunurken, teröristler söz konusu evleri terk ederken bu patlayıcıları tuzaklayarak binaları terk ediyor. Teröristler, binalara güvenlik kuvvetleri giriş yaptığında ise tuzakladıkları bu patlayıcıları patlatıyor.  Uzaktan kumandalı kablolu el yapımı patlayıcılarla binayı moloz yığınına döndürmeyi hedefleyen PKK’lıların hedefi ise güvenlik güçlerine ağır kayıplar verdirmek! Bu şekilde hain planlar hazırlayarak Yüksekova’da bir nevi Suriye'nin kuzeyindeki görüntüler oluşturmak isteniyor.