Emniyet teşkilatı içinde yuvalanan FETÖ’cü polisler ihanette sınır tanımıyor. Şırnak’ta meslekten atılan ve sonra açtıkları davayla yeniden görevlerine dönen FETÖ'cü iki polisin kentin girişindeki arama kontrol noktasında görevliyken teröriste yol verdiği ortaya çıktı. Şırnak’ta teröristlerin giriş çıkışını önlemek için arama-kapama noktaları kurulmuştu. PKK’nın gençlik yapılanması YPS mensubu terörist S.E., ‘Sanayi Kontrol’ noktasına deşifre olduğundan habersiz otomobille geldi.
FOTOĞRAFI GÖNDERİLMİŞTİ
Bir hastanede sağlık görevlisi olarak da çalışan S.E.'nin amacı yaralı teröristlere ilaç götürmek ve onlara sağlık hizmeti vermekti. Polislerin kendisini takip ettiğinden habersiz kente giriş yapmak istedi. Bu sırada uygulama noktasında FETÖ güdümünde oldukları tespit edilen biri komiser olmak üzere iki polis memuru da görevliydi. Güvenlik güçleri arama-kapama noktalarında görevli polislere PKK’lı oldukları tespit edilen kişilerin kimliklerini ve fotoğraflarını daha öncesinden iletmişti ve görüldükleri yerde yakalanmaları yönünde talimat vardı. Polisler buna rağmen , teröristin içinde bulunduğu otomobili aramayarak şehre giriş yapmasına izin verdi. Yaşanan bu olay Paralel Yapı ve PKK arasındaki kirli işbirliğini bir kez daha ortaya koydu.
BENİ YOLDA KİMSE ARAMADI
Yaşanan gelişmeden haberdar olan diğer meslektaşları teröristi Şırnak merkezde yakaladı. Emniyete götürülen S.E. verdiği ifadesinde, “Beni arayan ya da herhangi bir şekilde kontrol eden olmadı. Bende şehre girdim. Sonra polisler beni yakaladı” dedi. FETÖ'cü iki polis memuru hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
MESLEĞE DÖNDÜLER
FETÖ’cü polisler 17-25 Aralık darbe girişiminin ardından meslekten atılmıştı. Ama mahkeme kararıyla geri döndüler. Paralel polislerin mesleğe geri dönmeyi başardıktan sonra teşkilat içinde kendilerini kahraman edasında gösterip “Bizsiz yapamasınız” şeklindeki algı çalışması yapmaları dikkat çekiyor.