Şırnak'ın İdil ilçesine bağlı Kozluca köyünde HDP'nin köy temsilcisi Sedat Tanış tarafından silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Hüda-Par üyesi Abdülcelil Talayhan (38) ile Mehmet Şerif Şimşek (34), dün gözyaşları arasında toprağa verildi. Saldırının detayları ise ortaya çıkmaya başladı. Buna göre muhafazakâr yapısıyla dikkat çeken köy PKK'nın hedefindeydi. HÜDA-PAR'ı destekleyen seçmenlerin ağırlıkta olduğu köye saldırıdan iki gün önce gelen HDP - PKK'lı gruplar köyde propaganda yaparak tehditlerde bulundu. 

BURADAN OY ÇIKMASIN, YOKSA... 

Köye 2 gün önce bir grup HDP'linin seçim çalışması için geldiği, Kürtçe müzikler eşliğinde halay çekerek, HDP ve örgüt propagandası yaptıkları ortaya çıktı. Yaklaşık 3 saat köyde kalan grup, halay çekmeye davet ettikleri köylülerden olumsuz yanıt alınca köyde gerginlik yaşandı. HDP'lilerin arasındaki bazı partililer, köylülere "Buradan AK Parti'ye oy çıkmasın, sizin için iyi olmaz" diyerek tehditler savurduğu öğrenildi. 

KALABALIĞA ATEŞ AÇTI 

HDP'liler olay günü yine köye bayrak asmak ve seçim propagandası yapmak için geldiler. Araçlarından çaldıkları PKK marşı eşliğinde köye gelen HDP'lilerin önü Hüda- Par'lılar tarafından kesildi. Hüda-Par'lılar, grubun köyden gitmesini isterken, HDP'nin temsilcisi olan ve kısa süre önce KCK'dan tutuklu olduğu cezaevinden tahliye edilen Sedat Tanış, köylülerle tartıştı. Ardından evinden otomatik silahı alarak, kalabalığa ateş açtı. Olayda Abdülcelil Talayhan ile Mehmet Şerif Şimşek öldü. Olaydan sonra kaçan Tanış ve bir kişi gözaltına alındı. 

MHP'Lİ VEKİLE DE SALDIRI 

Milliyetçi Hareket Partisi Hatay milletvekili Şefik Çirkin'in seçim aracına Akasya Mahallesi'nde satırla saldırıldı. Partililerle saldırgan HDP'li grup arasında çıkan arbedeyi polis biber gazı kullanarak sonlandırdı.

TOPRAĞA VERİLDİLER

Şırnak'ın İdil ilçesinde HDP'lilerin silahlı saldırısı sonucu öldürülen Hüda Par üyesi Mehmet Şerif Şimşek ve Abdülcelil Talayhan'ın cenazesi, Kozluca köyünde defnedildi. Şimşek ve Talayhan'ın cenazesi, Mardin Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından ailelerine teslim edildi. Uzun araç konvoyu eşliğinde Kozluk köyüne getirilen cenazeler, kılınan cenaze namazının ardından köy mezarlığına, tekbir ve dualar eşliğinde defnedildi. Hüda-Par üyesi Mehmet Şerif Şimşek (34) ve Abdülcelil Talayhan (38) HDP'nin köy temsilcisi Sedat Tanış tarafından silahla taranarak öldürülmüştü. 

'CİCİ OĞLAN GEREĞİNİ YAPMALI'

Yaşanan olay karşısında çok üzüntülü olduklarını belirten Hüda-Par Genel Başkanı Av. Hüseyin Yılmaz, "Batıda çizdikleri o demokrat portreyi, ya da bir kısım medyanın parlatıp, cilalayıp sunduğu cici oğlan, şeker çocuk bunun gereğini yapmalıdır. Onlar ne yapılması gerektiğini çok iyi biliyorlar. Özel görüşmelerimizde onlara nasıl davranılması gerektiğini söyledik, çok iyi biliyorlar. Bölgede, Kürtler arası bir iç barışa ihtiyaç var. Çözüm burada bölgededir" diye konuştu. 

TERÖRİSTLER 5 KİŞİYİ KAÇIRDI

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde PKK 5 kişiyi kaçırdı. Olayla ilgili açıklama Genelkurmay'ın sitesinde yer aldı. Açıklamaya göre 28 Mayıs'ta kaçırılan 5 kişiden 1'i daha sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili İlçe Jandarma Komutanlığı'nca adli tahkikat başlatıldığı bildirildi. Diğer taraftan Hakkâri Çukurca ve Yüksekova'da birer teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu belirtildi.